Skip to main content
Panerad halloumi-tacos | Gör din egen
Panerad halloumi-tacos | Gör din egen

Panerad halloumi-tacos | Gör din egen

med brynt majs och hamburgardressing

Tacos är alltid en hit, speciellt när man själv får bestämma vad man vill ha i! Det kan du i kväll, när vi värmer tortillabröd, steker panerad halloumi gyllene och spröd, blandar hamburgardressing och hackar grönsaker, så att alla kan skapa sin egen favoritkombo.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Romansallad

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

2 st

Tomat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Majs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till sås

2 dl

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)5320 kJ
Energi (kcal)1272 kcal
Fett58.2 g
varav mättat25 g
Kolhydrater139.1 g
varav socker16.1 g
Kostfiber9 g
Protein45.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium12.1 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Stek majs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka tomat och persilja.

Ansa sallad. Halvera den på längden och grovhacka.

Lägg tomat, persilja och sallad i separata skålar och ställ åt sidan.

Blanda dressing
3

Blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise och ketchup i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered panering
4

Skär halloumi i 2 cm stora bitar.

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik. 

Blanda panko och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik. 

Stek halloumi
5

Vänd halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek halloumi i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Låt alla bygga sina egna tacos med tortillas, halloumi, dressing och tillbehör.