Skip to main content
Panerad halloumi-tacos | Gör din egen
Panerad halloumi-tacos | Gör din egen

Panerad halloumi-tacos | Gör din egen

med brynt majs och hamburgardressing

Tacos är alltid en hit, speciellt när man själv får bestämma vad man vill ha i! Det kan du i kväll, när vi värmer tortillabröd, steker panerad halloumi gyllene och spröd, blandar hamburgardressing och hackar grönsaker, så att alla kan skapa sin egen favoritkombo.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Romansallad

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

2 st

Tomat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Majs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till sås

2 dl

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)5320 kJ
Energi (kcal)1272 kcal
Fett58.2 g
varav mättat25 g
Kolhydrater139.1 g
varav socker16.1 g
Protein45.1 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Stek majs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka tomat och persilja.

Ansa sallad. Halvera den på längden och grovhacka.

Lägg tomat, persilja och sallad i separata skålar och ställ åt sidan.

Blanda dressing
3

Blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise och ketchup i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered panering
4

Skär halloumi i 2 cm stora bitar.

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik. 

Blanda panko och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik. 

Stek halloumi
5

Vänd halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek halloumi i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Låt alla bygga sina egna tacos med tortillas, halloumi, dressing och tillbehör.