Örtpanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Örtpanerad fläskkotlett

Örtpanerad fläskkotlett

med spaghetti i tomatsås och rucolasallad

Servera familjen underbara fläskkotletter, som paneras i panko och persilja. Ett härligt tillbehör är spaghetti som blandas med kryddig tomatsås med medelhavssmak. Vi serverar våra örtpanerade fläskkotletter och vår pasta med en fräsh rucolasallad som toppas med en syrlig citrondressing.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1

Bladpersilja

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250

Skivad fläskkotlett

1

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Medelhavets Pärla

40

Rucola

½

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Socker (steg 4)

½

Socker (steg 5)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3121 kJ
Fett10.2 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater64.02 g
varav socker17.6 g
Protein47.12 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pasta [1/2 paket, 2P] och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Panera kött
2

Finhacka persilja. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en liten skål. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av persiljan och hälften av osten i en ny liten skål. Krydda kött med salt och peppar, vänd det i ägg och sedan i pankomix. Ställ panerat kött åt sidan, redo att stekas.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta (stek i omgångar om de inte får plats). Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Torka försiktigt av stekpannan. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Koka tomatsås
4

Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, resterande persilja, socker[1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Rör i färdig pasta.

Blanda citrondressing
5

Halvera citron [1/2 st, 2P]. Vispa ihop citronjuice [1/2 msk | 1 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppari en liten skål. Skölj rucola.

Servera
6

Lägg upp örtpanerad fläskkotlett och pasta på tallrikar. Lägg upp rucola vid sidan av, ringla över citrondressing och strö över resterande ost.