
Panerad kyckling känns extra lyxigt och brukar gå hem hos hela familjen. Här tillsätter vi cheddar- och goudamix i paneringen för extra smak och serverar den gyllenstekta kycklingen med morot- och potatismos, kålsallad med krispigt äpple och en krämig citrondressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Bakpotatis
2 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Äpple
150 g
Kålmix
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Mjölk, Senap, Ägg Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, morot och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, morot och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Blanda mjöl och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda cheddarmix, Hello Sunrise, panko och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Pressa försiktigt fast pankoblandningen. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, riv äpple grovt.
Blanda äpple, kålmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Lägg upp grönsaksmos, kyckling och kålsallad på tallrikar.
Servera med en klick citrondressing.

