Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Överraska en mamma i ditt liv med lyxbrunch på Mors dag! Vi bjuder på nybakta croissanter med prosciutto och gruyère, tropisk smoothie, fluffiga pannkakor med vit choklad och yoghurt med egenrostad granola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Honung
100 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
2 st
Apelsin
2 st
Mango
1 st
Passionsfrukt
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50 g
Prosciutto
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Vita chokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 msk
Olja till granola
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Halvera prosciutto.
Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut den med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Skär degen i 8 trianglar.
Toppa den breda sidan med en bit prosciutto och strö över guyère. Rulla ihop till en croissant från den breda till den smala änden.
Lägg över croissanter på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddade.
TIPS: Pensla med mjölk eller vispat ägg för en gyllene yta.
Grovhacka mandlar.
Blanda olivolja, honung och en nypa salt i en stor skål. Vänd ner havregryn, kokos och mandlar.
Sprid ut granola i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20–25 min. Rör om var 5:e minut, tills den är jämnt rostad. Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 5 cm i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering. 3) Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Halvera passionsfrukt och gröp ur fruktkött med en sked.
Tillsätt mango, passionsfrukt och kokosmjölk till mixern.
Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Häll upp yoghurt i skålar och toppa med granola och apelsin.
Lägg upp pannkakor på ett fat och ringla över vit choklad.
Häll upp smoothie i glas.
Servera croissanter på ett fat.