Skip to main content
Mors dags-brunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mors dags-brunch

Mors dags-brunch

4 portioner | med pannkakor, smoothie & yoghurt

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Överraska en mamma i ditt liv med lyxbrunch på Mors dag! Vi bjuder på nygräddade croissanter med prosciutto och gruyère, tropisk smoothie, fluffiga pannkakor med vit choklad och yoghurt med egenrostad granola.

Allergener:
Milk
Avoine
Hvede
Tree nuts
Gluten
Egg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Yoghurt

50 g

Honung

100 g

Havregryn

40 g

Mandlar

2 st

Apelsin

2 st

Mango

1 st

Passionsfrukt

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Pizzadeg

50 g

Prosciutto

50 g

Riven gruyère

400 g

Pannkaksmix

100 g

Vita chokladknappar

15 g

Riven kokos

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till granola

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)12476 kJ
Energi (kcal)2982 kcal
Fett126.6 g
varav mättat62.3 g
Kolhydrater366.6 g
varav socker132.9 g
Kostfiber19.7 g
Protein85.9 g
Salt7.6 g

Instruktioner

Förbered croissanter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Halvera prosciutto.

Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut den med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Grädda croissanter
2

Skär degen i 8 trianglar.

Toppa den breda sidan med en bit prosciutto och strö över gruyère. Rulla ihop till en croissant från den breda till den smala änden.

Lägg över croissanter på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddade.

TIPS: Pensla med mjölk eller vispat ägg för en gyllene yta.

Rosta granola
3

Grovhacka mandlar.

Blanda olivolja, honung och en nypa salt i en stor skål. Vänd ner havregryn, kokos och mandlar.

Sprid ut granola i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 15–20 min. Rör om var 5:e minut, tills jämnt rostad. Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.

Skär bort botten och toppen på apelsinerna och skär sedan bort skalet runt om. Halvera dem, ta bort eventuella kärnor och skär dem i 1 cm stora bitar

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Grädda pannkakor
4

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till pannkakor på 5 cm i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.

Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering. 3) Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

Mixa smoothie
5

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.

Halvera passionsfrukt och gröp ur fruktkött med en sked.

Tillsätt mango, passionsfrukt och kokosmjölk till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera
6

Häll upp yoghurt i skålar och toppa med granola och apelsin.

Lägg upp pannkakor på ett fat och ringla över vit choklad.

Häll upp smoothie i glas.

Servera croissanter på ett fat.