HelloFresh
Mexikansk kyckling

Mexikansk kyckling

med paprikaris och tomatsalsa

Idag bjuder vi på en utsökt kyckling som tillsammans med det gudomliga paprikariset kommer att få din mun att vattnas som mexikanska golfen vid högvatten. Den lätt stingsliga tomatsalsan som spetsats med koriander och lime kommer att dansa rakt in i ditt hjärta. Toppa med en klick svalkande gräddfil och avnjut med harmoniskt havsbrus i öronsnäckorna.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

1 påse

Koriander

1 st

Lime

½ paket

Kycklingbuljong

150 g

Basmatiris

1 st

Plommontomater

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2971 kJ
Energi (kcal)710 kcal
Fett27 g
varav mättat9 g
Kolhydrater72 g
varav socker13 g
Kostfiber7 g
Protein39 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C på grillfunktion.

Blanda kycklingstrimlorna tillsammans med gräddfil [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], Hello Mexico kryddmix och en nypa salt* i en bunke.

Placera kycklingen i ett jämnt lager på en plåt täckt med aluminiumfolie. Toppa kycklingen med kvarvarande marinad från bunken.

2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skiva tunt. Skala och riv sedan morot. Grovhacka koriander.

Finriv limens gröna skal (zest) och halvera sedan limen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stor stekpanna på medelvärme. Stek paprikan tills den är mjuk, 5 min.

Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), riset och kycklingbuljong [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen. Rör om tills buljongen har lösts upp.

Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt paprikariset sjuda under lock i 12 min. Ta stekpannan av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

4

Grovhacka tomat.

Blanda tomat, limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], limejuice [1/2 lime, 2 pers | 1 lime, 4 pers], halva koriandern, 1-2 msk olja och en liten nypa salt i en skål.

Smaka av och tillsätt mer limejuice till salsan vid behov.

5

Låt kycklingen tillagas i ugnen i 10-14 min.

Vänd kycklingstrimlorna halvvägs in i tillagningstiden så att de får en jämn och fin yta.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Rör ner de rivna morötterna, resterande koriander och en skvätt limejuice i paprikariset.

Fördela riset mellan era skålar och toppa med kycklingstrimlor och kvarvarande sås från bakplåten. Servera med tomatsalsa och en klick gräddfil.

Smaklig måltid!