HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Kyckling
topBanner
Mexikansk kyckling

Mexikansk kyckling

med paprikaris och tomatsalsa

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Koriander

1 msk

Strimlad kycklinglårfilé

3 dl

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Tex-Mex

Röd paprika

Morot

Lime

Kycklingbuljong

Basmatiris

Plommontomater

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)80 kcal
Energi (kJ)335 kJ
Fett7.58 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater2.9 g
varav socker0.5 g
Protein0.26 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C på grillfunktion. Blanda kycklingstrimlorna tillsammans med gräddfil [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], Hello Mexico kryddmix och en nypa salt* i en bunke. Placera kycklingen i ett jämnt lager på en plåt täckt med aluminiumfolie. Toppa kycklingen med kvarvarande marinad från bunken.

2

Halvera paprika, ta bort kärnhus och skiva tunt. Skala och riv sedan morot. Grovhacka koriander. Finriv limens gröna skal (zest) och halvera sedan limen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stor stekpanna på medelvärme. Stek paprikan tills den är mjuk, 5 min. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), riset och kycklingbuljong [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen. Rör om tills buljongen har lösts upp. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt paprikariset sjuda under lock i 12 min. Ta stekpannan av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. 

4

Grovhacka tomat. Blanda tomat, limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], limejuice [1/2 lime, 2 pers | 1 lime, 4 pers], halva koriandern, 1-2 msk olja* och en liten nypa salt* i en skål. Smaka av och tillsätt mer limejuice till salsan vid behov.

5

Låt kycklingen tillagas i ugnen i 10-14 min. Vänd kycklingstrimlorna halvvägs in i tillagningstiden så att de får en jämn och fin yta. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Rör ner de rivna morötterna, resterande koriander och en skvätt limejuice i paprikariset. Fördela riset mellan era skålar och toppa med kycklingstrimlor och kvarvarande sås från bakplåten. Servera med tomatsalsa och en klick gräddfil.