Mellanösternkryddade nötfärspita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellanösternkryddade nötfärspita

Mellanösternkryddade nötfärspita

med vitlöksyoghurt och bulgurtabbouleh

Upptäck Mellanösterns smaker med våra goda nötfärspita. I denna middagsrätt kombinerar vi harissakryddad nötfärs, gyllenstekta pitabröd och en fräsch bulgursallad för att skapa en spännande matupplevelse som dessutom går snabbt att laga.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

½ st

Granatäpple

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Mynta

4 g

Harissakrydda

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten til bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

½ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3221 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett35.9 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker13.9 g
Protein36.6 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka mynta och persilja (separat).

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Toppa pita
4

Riv lök grovt.

Blanda lök, färs, harissa, salt och persilja i en stor skål.

Halvera pitabröd på längden till två platta cirklar.

Fördela färsblandning på pitahalvor och bre ut den med baksidan av en sked tills brödet är täckt.

Stek pita
5

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pitabröd med färssidan ner i 2–3 min, eller tills brynt och genomstekt.

Vänd och stek på den andra sidan i 2–3 min, tills brynt.

Blanda bulgur, gurka, granatäpple, mynta, salt och olivolja i en stor skål precis innan servering.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp nötfärspita och bulgursallad på tallrikar.

Servera med vitlöksyoghurt i en liten skål.