
Upptäck Mellanösterns smaker med våra goda nötfärspita. I denna middagsrätt kombinerar vi harissakryddad nötfärs, gyllenstekta pitabröd och en fräsch bulgursallad för att skapa en spännande matupplevelse som dessutom går snabbt att laga.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
½ st
Granatäpple
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
1 st
Lök
1 st
Mynta
4 g
Harissakrydda
1 st
Bladpersilja
75 g
Rädisor
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
½ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, grovhacka gurka.
Skär rädisor i kvartar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka mynta och persilja (separat).
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Riv lök grovt.
Blanda lök, färs, harissakrydda, salt och persilja i en stor skål.
Halvera pitabröd på längden till två platta cirklar.
Fördela färsblandning på pitahalvor och bre ut den med baksidan av en sked tills brödet är täckt.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pitabröd med färssidan ner i 2–3 min, eller tills brynt och genomstekt.
Vänd och stek på den andra sidan i 2–3 min, tills brynt.
Blanda bulgur, gurka, rädisor, granatäpple, mynta, salt och olivolja i en stor skål precis innan servering.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp nötfärspita och bulgursallad på tallrikar.
Servera med vitlöksyoghurt i en liten skål.