Upptäck Mellanösterns smaker med våra goda nötfärspita. I denna middagsrätt kombinerar vi harissakryddad nötfärs, gyllenstekta pitabröd och en fräsch bulgursallad för att skapa en spännande matupplevelse som dessutom går snabbt att laga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
½ st
Granatäpple
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Mynta
4 g
Harissakrydda
1 portionspåse
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten til bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
½ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, grovhacka gurka.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka mynta och persilja (separat).
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Riv lök grovt.
Blanda lök, färs, harissa, salt och persilja i en stor skål.
Halvera pitabröd på längden till två platta cirklar.
Fördela färsblandning på pitahalvor och bre ut den med baksidan av en sked tills brödet är täckt.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pitabröd med färssidan ner i 2–3 min, eller tills brynt och genomstekt.
Vänd och stek på den andra sidan i 2–3 min, tills brynt.
Blanda bulgur, gurka, granatäpple, mynta, salt och olivolja i en stor skål precis innan servering.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp nötfärspita och bulgursallad på tallrikar.
Servera med vitlöksyoghurt i en liten skål.