Medelhavskryddad fläskfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskryddad fläskfärspasta

Medelhavskryddad fläskfärspasta

med krämig svampsås och färsk persilja

I kväll drömmer vi oss bort till varmare breddgrader och låter oss inspireras av italiensk matlagning. Vi steker fläskfärs som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och vänder den med spaghetti, champinjoner, grönkål och vitlök i en krämig sås. Färsk persilja på toppen ger både smak och vacker färg och de som gillar lite extra sting strör över chiliflakes.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champinjoner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Medelhavets Pärla

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Grönkål, skuren

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4291 kJ
Energi (kcal)1026 kcal
Fett67.9 g
varav mättat30.6 g
Kolhydrater76 g
varav socker9.5 g
Protein36.9 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek blandfärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs och Medelhavets Pärla i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek svamp
4

Lägg över stekt färs på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrörning i 3–4 min, tills gyllene.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Blanda samman
5

Vänd ner ner färs, grönkål, kycklingbuljong, pasta, sparat pastavatten och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud i 2–3 minuter, tills grönkålen har mjuknat.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Toppa med persilja och chiliflakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.