Ikväll fyller vi tallrikarna med massor av underbar mat. En färgglad och härligt god sallad gjord på spenat, tomater, rödlök, paprika och bulgur som du toppar med knapriga mandlar. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med Saha-Ras, en kryddblandning som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Saha-Ras
4 g
Kycklingbuljong
2 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Mandlar
(InnehållerNötter)1 st
Paprika
85 g
Bulgur
(InnehållerGluten)1 st
Citron
50 g
Hummus
(InnehållerSesam)½ st
Rödlök
60 g
Spenat
4 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 4)
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Finhacka paprika. Skölj och grovhacka spenat. Lägg kyckling på en skärbräda, lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära två tunna filéer på långsidan.
Blanda kyckling, Saha-Ras, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka mandlar. Blanda hummus, en skvätt citronjuice, vatten* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en liten skål.
Blanda en skvätt citronjuice och lite olivolja* i en stor skål. Tillsätt spenat, tomat, rödlök, paprika och bulgur. Blanda precis innan servering och smaksätt med salt* och peppar*. Skär färdigstekt kyckling i skivor.
Lägg upp bulgursallad i skålar och toppa med kyckling. Garnera med mandlar och en skvätt citronjuice. Ringla över hummusdressing, eller servera den vid sidan av.