Skip to main content
Tikka masala-grillost i naanbröd

Tikka masala-grillost i naanbröd

2 portioner | med aprikoschutney & dressing

3.7
(13)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Denna lyxiga lunchmacka är inspirerad av det indiska köket och består av varmt naanbröd som vi fyller med tikka masala-kryddad grillost i aprikosglaze. Tillsammans med sallad och krämig yoghurtdressing blir det en snabb och god lunch.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Naanbröd

(Innehåller: Vete, Gluten, Mjölk)

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Romansallad

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

30 g

Tikka masala

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3481 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett38 g
varav mättat24.5 g
Kolhydrater83.2 g
varav socker20 g
Kostfiber5.7 g
Protein36.8 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Värm naanbröd
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 ºC (varmluft).

Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Stek grillost
2

Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Vänd grillost med tikka masala i en medelstor skål.

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost, rödlök, tikka masala och salt i 4–5 min, eller tills gyllene. Vänd då och då.

Tillsätt aprikoschutney och vänd runt tills osten är täckt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda dressing
3

Under tiden, skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsbladen.

Blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Fördela yoghurt i mitten på varje naan.

Toppa ena sidan med sallad, grillost och lök och vik över den andra sidan till en sandwich.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova