Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Brysselkål passar perfekt att ugsnrosta, och när den dessutom får sällskap av riven ost smakar den ännu bättre! Vi serverar detta goda tillbehör med en krämig dippsås på majonnäs med bearnaisekryddor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Brysselkål
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Dragon
1 st
Citron
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och dela dem på hälften.
Blanda brysselkål med olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Fördela riven ost på en plåt med bakplåtspapper.
Placera brysselkål med skärsidan ner på plåten.
Rosta i ugnen 10–15 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka dragon.
Blanda majonnäs, dragon, socker, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Servera brysselkål med bearnaisemajonnäs som dipp.