HelloFresh
Asiatiska kycklingspett

Asiatiska kycklingspett

med rostad blomkål och morötter

Barnvänlig

Res bakåt i tiden till grottmänniskans krassa bordsskick och ge dina små vilddjur våra orientaliskt söta kycklingspett att gnaga på. En lätt touch av chili och ingefära ger dem en smak av livets verklighet - men inte så mycket att det blir för verklighetstroget. Blomkål och morötter ser till så att de får i sig all näring de behöver.

Och föresten, glöm inte att dubbelkolla om du har grillspett hemma!

Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

225 g

Blomkål

2 st

Kycklingbröstfilé

½ st

Ingefära

½ st

Chili

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

2 st

Morot

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker*

1 dl

Vatten*

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2257 kJ
Energi (kcal)540 kcal
Fett8 g
varav mättat2 g
Kolhydrater64 g
varav socker14 g
Kostfiber3 g
Protein50 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Blötlägg träspetten i vatten. Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull.

Skiva rödlök tunt.

Dela blomkål i små buketter. Skala och skär morot i 1 cm breda slantar.

Skala och riv ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

Skär kycklingfilé i långa strimlor och placera dem i en skål.

TIPS: Om ni inte har grillspett hemma kan ni istället steka kycklingstrimlorna med hälften av marinaden i en stekpanna tills genomstekt, 7-8 min

2

Blanda ingefära, vitlök, chili (stark!), olivolja, socker, sojasås och sesamfrön till en marinad i en skål.

Häll över hälften av marinaden till skålen med kycklingstrimlorna. Låt kycklingen marineras i ett par minuter.

VIKTIGT: Om du eller barnen inte är så glada för stark mat går det utmärkt att strö chili över rätten istället för att använda i marinaden.

3

Trä sedan kycklingstrimlorna på grillspetten och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Placera blomkål och morotsbitarna på ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*.

Tillaga kycklingspetten och grönsakerna i ugnen tills gyllene, 10-12 min. Vänd dessa halvvägs så de blir jämnt tillagade.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Lägg i nudlarna i kastrullen med kokande vatten och låt dem koka i 7-8 min.

Häll av vattnet och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för annars kommer du ha nudlar upp till taket.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök i 7-8 min.

Tillsätt resterande marinaden och vatten* (se ingredienslistan).

Koka upp och rör sedan i nudlarna, blomkålen och morotsbitarna. Värm upp dem under omrörning i 1-2 min.

6

Fördela nudlarna mellan era tallrikar och toppa med asiatiska kycklingspett. Garnera med korianderblad, och hugg in.

Smaklig måltid!