HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Japansk recept
Asiatiska kycklingspett

Asiatiska kycklingspett

med rostad blomkål och gröna bönor

Barnvänlig

Res bakåt i tiden till grottmänniskans krassa bordsskick och ge dina små vilddjur våra orientaliskt söta kycklingspett att gnaga på. En lätt touch av chili och ingefära ger dem en smak av livets verklighet - men inte så mycket att det blir för verklighetstroget. Blomkål och gröna bönor ser till så att de får i sig all näring de behöver.

Och föresten, glöm inte att dubbelkolla om du har grillspett hemma!

Allergener:glutensojasesam
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Chili

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

2 st

Kycklingbröstfilé

1 st

Rödlök

225 st

Blomkål

150 g

Gröna bönor

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja

1 msk

Socker

1 dl

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1979 kJ
Energi (kcal)473 kcal
Fett8 g
varav mättat2 g
Kolhydrater50 g
varav socker13 g
Kostfiber3 g
Protein48 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Blötlägg spett
Blötlägg spett
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Blötlägg grillspett i en ugnsform med varmt vatten.

Riv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

Blanda ingefära, vitlök, chili, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1 msk | 2 msk], sojasås och sesamfrön i en skål. Häll över halva marinaden i ytterligare en skål.

TIPS: 1) Servera chilin i en skål istället för i marinaden om barnen inte tycker om kryddstark mat. 2) Om ni inte har grillspett hemma kan ni istället steka kycklingstrimlorna med hälften av marinaden i en stekpanna tills genomstekt, 7-8 min.

Trä på kyckling
Trä på kyckling
2

Skär kycklingfiléer i tunna strimlor.

Placera kycklingstrimlorna i en av skålarna med marinad i några minuter. Krydda med salt och peppar.

Töm ugnsformen på vatten. Trä kycklingen på spetten och placera dem i ugnsformen. Ansa gröna bönor. Dela blomkål [1/2 st, 2 pers] i små buketter.

Rosta grönsaker
Rosta grönsaker
3

Placera gröna bönor och blomkål på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Rosta på mellersta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 12-15 min.

Lägg i nudlar [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i kastrullen och låt dem koka i 4-5 min. Häll av i ett durkslag och sätt åt sidan.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för annars kommer du ha nudlar upp till taket.

Stek kycklingen
Stek kycklingen
4

Stek kycklingspetten i hyllan ovanför blomkålen i ugnen tills de är gyllenbruna, 10-12 min. 

Vänd spetten halvvägs in i tillagningstiden.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Karamellisera lök
Karamellisera lök
5

Skiva rödlök tunt.

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök tills karamelliserad, 7-8 min.

Häll i resterande marinad och vatten* [1 dl | 1 1/2 dl] i stekpannan. Koka upp och lägg sedan i nudlarna. Värm upp dem under omrörning, 1-2 min.

Servera
Servera
6

Lägg först upp nudlarna, stör över de rostade bönorna och blomkålsbuketterna. Toppa med marinerade kycklingspett.

Smaklig måltid!