HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiska Kycklingspett
topBanner
Asiatiska kycklingspett

Asiatiska kycklingspett

med rostad blomkål och morot

Barnvänlig

Sätt tänderna i dessa smaskiga, asiatiska kycklingspett och låt alla sinnen väckas till liv. Den asiatiska marinaden fullpackad med djupa smaker är alla livsnjutares dröm, och nudlar, rostad blomkål, morot och koriander tar rätten till nya höjder, och får både liten och stor att be om mer.

Allergener:sesamglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 msk

Kycklingbröstfilé

3 tsk

Nudlar

(Innehållergluten)

1 dl

Ingefära

Vitlöksklyfta

Chili

Rödlök

Blomkål

Morot

Koriander

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)611.1778 kJ
Energi (kcal)146.075 kcal
Fett9.985 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater10.83 g
varav socker8 g
Protein3.135 g
Salt3.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Blötlägg träspetten i vatten. Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva rödlök tunt. Dela blomkål i små buketter. Skala och skär morot i 1 cm breda slantar. Skala och riv ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär kycklingfilé i långa strimlor och placera dem i en skål.

2

Blanda ingefära, vitlök, chili (stark!), olivolja*, socker*, sojasås och sesamfrön till en marinad i en skål. Häll över hälften av marinaden till skålen med kycklingstrimlorna. Låt kycklingen marineras i ett par minuter. VIKTIGT: Om du eller barnen inte är så glada för stark mat går det utmärkt att strö chili över rätten istället för att använda i marinaden. 

3

Trä sedan kycklingstrimlornagrillspetten och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Placera blomkål och morotsbitarna på ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga kycklingspetten och grönsakerna i ugnen tills gyllene, 10-12 min. Vänd dessa halvvägs så de blir jämnt tillagade. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Lägg i nudlarna i kastrullen med kokande vatten och låt dem koka i 7-8 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för annars kommer du ha nudlar upp till taket.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök i 7-8 min. Tillsätt resterande marinaden och vatten* (se ingredienslistan). Koka upp och rör sedan i nudlarna, blomkålen och morotsbitarna. Värm upp dem under omrörning i 1-2 min.

6

Fördela nudlarna mellan era tallrikar och toppa med asiatiska kycklingspett. Garnera med korianderblad, och hugg in.