Marinerad ryggbiff och söt senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad ryggbiff och söt senapssås

Marinerad ryggbiff och söt senapssås

med varm potatissallad och grekisk salladsost

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff med en underbar potatissallad. Ryggbiffen marinerar du i Panamat, innan den steks till perfektion! Potatissalladen bjuder på massor av spännande ingredienser som spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill ni ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig citron- och honungsdressing!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Dill

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5 g

Honung

½ st

Ekologisk citron

4 g

Panamat

1 paket

Pumpakärnor

300 g

Angus ryggbiff

400 g

Småpotatis

12 g

Senap

(Innehåller Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)927 kcal
Energi (kJ)3879 kJ
Fett60.5 g
varav mättat26.4 g
Kolhydrater43.5 g
varav socker8.7 g
Protein48.5 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda Panamat och en skvätt olivolja* i en skål, och marinera kött. Krydda med salt* och peppar*.

Rosta potatis
2

Halvera potatis på och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor. Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Blanda dressing
3

Riv en generös nypa citronzest [1/2 st, 2P] och skär sen citron i klyftor. Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], majonnäs, senap, honung [1/2 paket, 2P], citronzest och en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och eventuellt mer citronjuice. Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Fräs pumpafrön i 2-3 min. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

Blanda potatissallad
5

Grovhacka dill. Skölj spenat. När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpafrön till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.

Servera
6

Lägg upp potatissallad på en sida av tallriken och ryggbiff på den andra sidan. Ringla över citron- och honungsdressing. Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.