HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Ryggbiff Och Söt Senapssås
topBanner
Marinerad ryggbiff och söt senapssås

Marinerad ryggbiff och söt senapssås

med varm potatissallad och grekisk salladsost

Premium Grill

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff med en underbar potatissallad. Ryggbiffen marinerar du i Panamat, innan den steks till perfektion! Potatissalladen bjuder på massor av spännande ingredienser som spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill ni ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig citron- och honungsdressing!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölksenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Dill

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

110 g

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehållaselleri)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

12.5 g

Honung

½ st

Ekologisk citron

4 g

Panamat

20 g

Pumpakärnor

300 g

Angus ryggbiff

400 g

Småpotatis

12 g

Senap

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)927 kcal
Energi (kJ)3879 kJ
Fett60.51 g
varav mättat26.4 g
Kolhydrater43.51 g
varav socker8.7 g
Protein48.45 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda Panamat och en skvätt olivolja* i en skål, och marinera kött. Krydda med salt* och peppar*.

2

Halvera potatis på och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor. Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

3

Riv en generös nypa citronzest [1/2 st, 2P] och skär sen citron i klyftor. Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], majonnäs, senap, honung [1/2 paket, 2P], citronzest och en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och eventuellt mer citronjuice. Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Fräs pumpafrön i 2-3 min. Ställ åt sidan i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

5

Grovhacka dill. Skölj spenat. När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpafrön till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.

6

Lägg upp potatissallad på en sida av tallriken och ryggbiff på den andra sidan. Ringla över citron- och honungsdressing. Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.