Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Vår mexikanskinspirerade version av ”loaded fries” – alltså rostad potatis som serveras med ett berg av god topping – funkar lika bra till förrätt som på buffébordet. Vi toppar den ostrostade potatisen med chorizo, majs och koriander och serverar den med en krämig gräddfilsdipp att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
500 g
Potatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 g
Majs
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda potatis med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30, min eller tills gyllene och mjuk.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Häll av majs.
Stek chorizo och majs i 4–5 min, eller tills gyllene.
Toppa färdigrostad potatis med ost.
Rosta i ytterligare 3–4 min, eller tills osten har smält.
Blanda gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp potatis på ett stort fat och toppa med chorizo och majs.
Garnera med koriander och servera gräddfilsdipp i en skål vid sidan av.