Lemon and dill roasted haddock
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lemon and dill roasted haddock

Lemon and dill roasted haddock

with oven-roasted veggies and aioli

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll täcker vi lax med citron och rostar den till perfektion. Härliga tillbehör är rostad potatis, rädissallad med rucola och pumpafrön, och krämig dillyoghurt.

Taggar:
Enkel
Lågkalori
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Palsternacka

2 st

Morot

1 st

Rödbeta

½ st

Citron

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Dill

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

4 g

Panamat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2169 kJ
Energi (kcal)518 kcal
Fett17 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater55.5 g
varav socker19.2 g
Protein37 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka dill [½ st, 2P]. 

Skär rädisor i tunna skivor. 

Skölj rucola. 

Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Rosta lax
3

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, torka av lax försiktigt med hushållspapper och placera den med skinnsidan ner på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. 

Täck lax med citronskivor och rosta i ugnen i 9-10 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Gör dillyoghurt
4

Blanda dill, yoghurt, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Gör rädissallad
5

Blanda rucola, rädisor, pumpakärnor, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar  i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax, rädissallad och dillyoghurt på tallrikar. 

Pressa rostad citron över.