
Lécso är en värmande korv- och grönsaksgryta med tomatsås som är vanlig i Polen och Ungern. Den är superlätt att svänga ihop eftersom alla ingredienser tillagas i en och samma stekpanna. Vår matiga version innehåller även potatis och toppas med färsk rucola.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lök
1 st
Paprika
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
390 g
Krossade tomater
300 g
Potatis
320 g
Korv
40 g
Rucola
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till sås
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär potatis (oskalad) i 0,5 cm tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor ugnssäker stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och paprika i 2–3 min eller tills de mjuknar.
Tillsätt Jorden Runt och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Vänd ner korv, potatis, krossade tomater, ketchup, vatten, salt och en nypa peppar i stekpannan.
TIPS: Det gör inget om potatisen sticker upp ur såsen – det gör den krispig.

Placera stekpannan i ugnen och tillaga grytan i 15 min, eller tills ingredienserna är gyllene och potatisen är genomstekt.
TIPS: Häll grytan i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.

Under tiden, skölj rucola.

Lägg upp gryta i djupa tallrikar och toppa med rucola.