Lécso är en värmande korv- och grönsaksgryta med tomatsås som är vanlig i Polen och Ungern. Den är superlätt att svänga ihop eftersom alla ingredienser tillagas i en och samma stekpanna. Vår matiga version innehåller även potatis och toppas med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
300 g
Potatis
320 g
Korv
40 g
Rucola
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till sås
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär potatis (oskalad) i 0,5 cm tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor ugnssäker stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och paprika i 2–3 min eller tills de mjuknar.
Tillsätt Jorden runt och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Vänd ner korv, potatis, krossade tomater, ketchup, vatten, salt och en nypa peppar i stekpannan.
TIPS: Det gör inget om potatisen sticker upp ur såsen – det gör den krispig.
Placera stekpannan i ugnen och tillaga grytan i 15 min, eller tills ingredienserna är gyllene och potatisen är genomstekt.
TIPS: Häll grytan i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.
Under tiden, skölj rucola.
Lägg upp gryta i djupa tallrikar och toppa med rucola.