Lecsó-inspirerad korv- och grönsaksgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lecsó-inspirerad korv- och grönsaksgryta

med potatis och rucola

Lécso är en värmande korv- och grönsaksgryta med tomatsås som är vanlig i Polen och Ungern. Den är superlätt att svänga ihop eftersom alla ingredienser tillagas i en och samma stekpanna. Vår matiga version innehåller även potatis och toppas med färsk rucola.

Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

300 g

Potatis

320 g

Korv

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till sås

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett41.6 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater54.1 g
varav socker19.6 g
Protein21.9 g
Salt6.1 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär potatis (oskalad) i 0,5 cm tunna skivor.

2

Hetta upp olivolja i en stor ugnssäker stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök och paprika i 2–3 min eller tills de mjuknar.

Tillsätt Jorden runt och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

3

Vänd ner korv, potatis, krossade tomater, ketchup, vatten, salt och en nypa peppar i stekpannan.

TIPS: Det gör inget om potatisen sticker upp ur såsen – det gör den krispig.

4

Placera stekpannan i ugnen och tillaga grytan i 15 min, eller tills ingredienserna är gyllene och potatisen är genomstekt.

TIPS: Häll grytan i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.

5

Under tiden, skölj rucola.

6

Lägg upp gryta i djupa tallrikar och toppa med rucola.