
Räkor spelar huvudrollen i kvällens middag, där vi smaksätter dem med vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem i en härlig bowl. De får sällskap av bulgur, sallad, rödbeta med salladost och en krämig gräddfilsdressing med honung och senap.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Gurka
8 g
Panamat
100 g
Romansallad
1 st
Rödbetor, förkokta
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
100 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Bladpersilja
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fisk

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, hälften av Panamat och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skär rödbeta i 1 cm stora bitar.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.
Grovhacka gurka.
Blanda sallad, gurka, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med resterande Panamat och salt. Stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Under tiden, riv persiljeblad i grova bitar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp bulgur, sallad, rödbeta och fisk i skålar.
Toppa rödbeta med smulad grekisk ost och sallad med valnötter och persilja.
Servera med en klick dressing.