Skip to main content
Lättlagad kryddig räk- och bulgurbowl
Lättlagad kryddig räk- och bulgurbowl

Lättlagad kryddig räk- och bulgurbowl

med salladsost och rödbetor

Räkor spelar huvudrollen i kvällens middag, där vi smaksätter dem med vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem i en härlig bowl. De får sällskap av bulgur, sallad, rödbeta med salladost och en krämig gräddfilsdressing med honung och senap.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap
Nötter
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Gurka

8 g

Panamat

100 g

Romansallad

1 st

Rödbetor, förkokta

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Bladpersilja

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)3069 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett36.3 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater168.8 g
varav socker126.5 g
Kostfiber38.2 g
Protein40.2 g
Salt4.7 g
Potassium140.3 mg
Calcium15 mg
Iron0.8 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, hälften av Panamat och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Skär rödbeta i 1 cm stora bitar.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Grovhacka gurka.

Blanda sallad, gurka, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med resterande Panamat och salt. Stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Under tiden, riv persiljeblad i grova bitar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp bulgur, sallad, rödbeta och fisk i skålar.

Toppa rödbeta med smulad grekisk ost och sallad med valnötter och persilja.

Servera med en klick dressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image