Kryddig kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kikärtscurry

Kryddig kikärtscurry

med spenatris och koriander

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vad passar bättre i vintermörkret än en värmande curry? Vår vegetariska version innehåller kikärtor, paprika, tomat, kokosmjölk och spenat. Vi serverar den med ris och toppar hela härligheten med chili flakes och koriander. Smaklig spis!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Paprika

1 st

Tomat

½ st

Lime

40 g

Grön currypasta

200 ml

Kokosmjölk

1 paket

Kikärtor

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Koriander

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2969 kJ
Energi (kcal)710 kcal
Fett30.6 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater85 g
varav socker9.8 g
Protein16.9 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Häll av kikärtor.

Skölj spenat.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt paprika, tomat, kikärtor, vatten [1 dl | 2 dl ], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kokosmjölk. Sjud i 2–3 min, eller tills paprikan är mjuk.

Rör ner spenat i riset och tillsätt limesaft [1 msk | 2 msk] i såsen precis innan servering.

 

Servera
4

Lägg upp spenatris i skålar och toppa med kikärtscurry.

Riv över korianderblad och toppa med chili flakes [1/2 påse, 2P].

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.