.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75
Gräddfil
Kycklingbröstfilé
250
Broccoli
450
Sötpotatis
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Citron
½
Vitlöksklyfta
1
Ägg
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka pommes frites. Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.
Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken. Blanda broccolin tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in broccolin i ugnen för att baka de sista 15 min av sötpotatisens tillagningstid. TIPS: Alternativt placera broccolin på samma bakplåt som sötpotatisen om det finns plats.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ett ägg* i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra.
Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. Vänd kycklingstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.
Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelvärme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda meden nypa salt* och peppar*. För över strimlorna till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och majonnäs i en skål. Dela citron i klyftor. Fördela sötpotatispommes och de panerade kycklingstrimlorna mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.