HelloFresh
Panerad kyckling

Panerad kyckling

med sötpotatispommes, broccoli och vitlöksdressing

Barnvänlig

Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.

Allergener:äggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

250 g

Broccoli

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

1 st

Citron

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2623 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett20 g
varav mättat5 g
Kolhydrater57 g
varav socker9 g
Kostfiber7 g
Protein50 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka pommes frites. 

Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. 

Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

2

Dela broccoli i små buketter och grovhacka stjälken. 

Blanda broccolin tillsammans med en skvätt olja, salt och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. 

Sätt in broccolin i ugnen för att baka de sista 15 min av sötpotatisens tillagningstid. 

TIPS: Alternativt placera broccolin på samma bakplåt som sötpotatisen om det finns plats.

3

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ett ägg i den första. Blanda panko med en nypa salt och peppar* i den andra.

4

Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. 

Vänd kycklingstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.

5

Täck basen på en stor stekpanna med olja. Hetta upp oljan på medelvärme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda meden nypa salt och peppar

För över strimlorna till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt. 

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers].

Blanda vitlök, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och majonnäs i en skål. Dela citron i klyftor.

Fördela sötpotatispommes och de panerade kycklingstrimlorna mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.

Smaklig måltid!