HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Amerikansk recept
Krispiga kycklingfingrar

Krispiga kycklingfingrar

med sötpotatispommes, broccoli och vitlöksdressing

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Lägg vantarna på krispiga kycklingfingrar som konkurrerar med sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.

Allergener:glutenäggmjölksenap
Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

250 g

Broccoli

50 g

Vetemjöl

(Innehållergluten)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

1 st

Citron

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3167 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett24 g
varav mättat8 g
Kolhydrater76 g
varav socker10 g
Kostfiber7 g
Protein54 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Laga pommes
Laga pommes
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda pommes frites.

Placera pommesen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

Dela broccoli
Dela broccoli
2

Dela broccoli i små buketter och grovhacka stjälken.

Blanda broccolin tillsammans med en skvätt olja, salt och peppar* på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Sätt in broccolin i ugnen för att baka de sista 15 min av sötpotatisens tillagningstid.

TIPS: Alternativt placera broccolin på samma bakplåt som sötpotatisen om det finns plats.

Förbered panering
Förbered panering
3

Ta fram tre djupa tallrikar. Blanda vetemjöl, salt och en generös nypa peppar i den första. Vispa ett ägg* i den andra. Placera panko i den tredje tallriken.

Panera kyckling
Panera kyckling
4

Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor.

Vänd kycklingstrimlorna först i vetemjöl, sedan ägg* och till sist panko. Sätt åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
Stek kyckling
5

Täck basen på en stor stekpanna med olja. Hetta upp oljan på medelvärme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda med salt och peppar*.

För över strimlorna till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
Servera
6

Finhacka vitlök. Blanda vitlök, gräddfil och majonnäs i en skål. Dela citronen i klyftor.

Fördela sötpotatispommes och de panerade kycklingfingrarna mellan era tallrikar. Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.

Smaklig måltid!