Kanske känner du till koreansk friterad kyckling? Det här är vår version av den populära rätten – perfekt när du vill känna dig som en mästerkock i köket och lyxa till det i helgen. Vi panerar kyckling med panko och jordnötter och steker den gyllene och krispig medan vi kokar ris. Dessutom gör vi både en uppfriskande kålsallad med lime och ponzumarinerad rättika med koriander att servera som tillbehör. Kycklingen toppas med koreansk BBQ-sås och sesammajo, och sedan är det dags att hugga in på denna festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
1 st
Koriander
1 st
Lime
150 g
Jasminris
300 g
Kycklinginnerfilé
20 g
Saltade jordnötter
15 ml
Ponzudressing
50 g
Pankoströbröd
Kålrabbi, vit
75 g
Koreansk BBQ-sås
150 g
Förskuren spetskål
1 g
Chiliflakes
10 g
Sesamfrön
1 st
Salladslök
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Vatten till dressing
1 msk
Smör till sås
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Under tiden, halvera lime. Blanda kål, en skvätt limesaft, salt, socker och chiliflakes i en stor skål och ställ åt sidan.
TIPS: 1) Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda sesammajonnäs och vatten i en liten skål.
Skala och skär rättika i 1/2 cm tunna stavar. Grovhacka koriander.
Blanda koriander, rättika och ponzu i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Finhacka jordnötter.
Smält smör i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt BBQ-sås, vatten och sriracha och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp kyckling på tallrikarna och ringla över BBQ-sås och sesammajonnäs.
Garnera med salladslök och sesamfrön.
Servera med kålsallad och rättika.