Skip to main content
Krispig koreansk kyckling och jasminris
Krispig koreansk kyckling och jasminris

Krispig koreansk kyckling och jasminris

med kålsallad och ponzuvänd rättika

Kanske känner du till koreansk friterad kyckling? Det här är vår version av den populära rätten – perfekt när du vill känna dig som en mästerkock i köket och lyxa till det i helgen. Vi panerar kyckling med panko och jordnötter och steker den gyllene och krispig medan vi kokar ris. Dessutom gör vi både en uppfriskande kålsallad med lime och ponzumarinerad rättika med koriander att servera som tillbehör. Kycklingen toppas med koreansk BBQ-sås och sesammajo, och sedan är det dags att hugga in på denna festmåltid!

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Jordnötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

1 st

Koriander

1 st

Lime

150 g

Jasminris

300 g

Kycklinginnerfilé

20 g

Saltade jordnötter

15 ml

Ponzudressing

50 g

Pankoströbröd

Kålrabbi, vit

75 g

Koreansk BBQ-sås

150 g

Förskuren spetskål

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

1 st

Salladslök

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Vatten till dressing

1 msk

Smör till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4458 kJ
Energi (kcal)1066 kcal
Fett45.6 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker12.5 g
Kostfiber6.9 g
Protein52.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.3 g

Instruktioner

Blanda kålsallad
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Under tiden, halvera lime. Blanda kål, en skvätt limesaft, salt, socker och chiliflakes i en stor skål och ställ åt sidan.

TIPS: 1) Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered råvaror
2

Blanda sesammajonnäs och vatten i en liten skål.

Skala och skär rättika i 1/2 cm tunna stavar. Grovhacka koriander.

Blanda koriander, rättika och ponzu i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Finhacka jordnötter.

Smält smör i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt BBQ-sås, vatten och sriracha och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered panering
3

Krydda kyckling med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Panera kyckling
4

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp kyckling på tallrikarna och ringla över BBQ-sås och sesammajonnäs.

Garnera med salladslök och sesamfrön.

Servera med kålsallad och rättika.