En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
2 st
Tomat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)20 g
Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)270 g
Rigatoni
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)140 g
Bacon, tärnad
60 g
Pesto, grön
(Innehållermjölk, sulfiter)75 g
Crème fraiche
(Innehållermjölk)110 g
Zucchini
1 portionspåse
Basilika
½ st
Ekologisk citron
1 st
Vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Vänd och baka i ugnen i 15 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka basilika.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka den i 11-12 min. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och sparat pastavatten. Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.
Tillsätt pesto, pasta, bakad tomat och zucchini till stekpannan, och blanda väl. Smaka av med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.
Servera krämig rigatoni i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.