Krämig pasta med kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pasta med kyckling

Krämig pasta med kyckling

körsbärstomater och pecorino

Att servera middag på ynka 20 minuter är busenkelt när krämig pasta står på menyn. I detta recept kombinerar vi tacomarinerade kycklingstrimlor i munsbitar tillsammans med solmogna tomater, vilka vi låter koka ihop med creme fraiche och färsk basilika till en smarrig sås. Pastan serveras med ett smakrikt täcke av pecorino romano-ost, och vi lovar att varje tugga tillfredställer både hungern och dina smaklökar.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Crème fraiche

4

Kycklingbuljong

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

250

Spaghetti

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

200

Körsbärstomater

20

Pecorino Romano ost

1

Basilika

100

Spenat

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)74 kcal
Energi (kJ)310 kJ
Fett8.32 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater0.06 g
varav socker0.1 g
Protein0.07 g
Salt0 g

Instruktioner

Koka spaghetti
1

Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt spaghetti och låt koka ca 10 min, eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Hacka lök
2

Finhacka lök och vitlök.

Stek kyckling
3

Smält smör* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kycklingstrimlor och körsbärstomater. Stek i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered ost och basilika
4

Finriv pecorino. Plocka basilikablad och lägg dem åt sidan till garnering. Finhacka basilikastjälkarna. 

Laga sås
5

Tillsätt basilikastjälkarna, spenat, crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Tillsätt spaghettin och rör om.

Servera
6

Fördela den krämiga pastan och såsen med kyckling och körsbärstomater mellan era tallrikar och toppa med pecorino. Garnera med basilikablad och hugg in.