HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Europeisk recept
Krämig pasta med kyckling

Krämig pasta med kyckling

körsbärstomater och pecorino

Snabblagad

Att servera middag på ynka 20 minuter är busenkelt när krämig pasta står på menyn. I detta recept kombinerar vi tacomarinerade kycklingstrimlor i munsbitar tillsammans med solmogna tomater, vilka vi låter koka ihop med creme fraiche och färsk basilika till en smarrig sås. Pastan serveras med ett smakrikt täcke av pecorino romano-ost, och vi lovar att varje tugga tillfredställer både hungern och dina smaklökar.

Allergener:mjölkglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

4 g

Kycklingbuljong

1 påse

Spenat

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

200 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4446 kJ
Energi (kcal)1063 kcal
Fett50 g
varav mättat26 g
Kolhydrater103 g
varav socker14 g
Kostfiber7 g
Protein49 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Tillsätt spaghetti och låt koka ca 10 min, eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

2

Finhacka lök och vitlök.

3

Smält smör* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min.

Tillsätt kycklingstrimlor och körsbärstomater.

Stek i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finriv pecorino.

Plocka basilikablad och lägg dem åt sidan till garnering.

Finhacka basilikastjälkarna.

5

Tillsätt basilikastjälkarna, spenat, crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan.

Låt sjuda i 2-3 min.

Tillsätt spaghettin och rör om.

6

Fördela den krämiga pastan och såsen med kyckling och körsbärstomater mellan era tallrikar och toppa med riven pecorino.

Garnera med basilikablad och hugg in.

Smaklig måltid!