topBanner
Krämig pasta

Krämig pasta

med bacon, pesto, tomat och zucchini

En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.

Allergener:sellerimjölkäggglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

270 g

Rigatoni

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Zucchini

1 påse

Basilika

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4200 kJ
Energi (kcal)1004 kcal
Fett47 g
varav mättat18 g
Kolhydrater105 g
varav socker11 g
Protein36 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka i 15 min.

2

Finhacka (eller pressa) vitlök. Dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.

3

Börja koka pasta när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Koka den i 10 min. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och sparat pastavatten*. Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.

5

Tillsätt pesto, pasta, bakad tomat och zucchini till stekpannan. Rör om, smaka av med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

6

Servera pasta och pesto i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.