Skip to main content
Krämig fläskgryta och ris
Krämig fläskgryta och ris

Krämig fläskgryta och ris

med rökt paprika och färsk spenat

Snabb, enkel och supergod är tre ord som beskriver vår krämiga fläskgryta som får smak av rökt paprikapulver och tomatpuré. Vi serverar den med kokt ris, färsk spenat och en fräsch sallad med rädisor.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Milk
Hvede
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Rökt paprikapulver

150 ml

Matlagningsgrädde

30 g

Spenat

25 ml

Sojasås

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

1 st

Paprika

37.5 g

Rädisor

100 g

Romansallad

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3750 kJ
Energi (kcal)896 kcal
Fett43.3 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker15.3 g
Kostfiber5.4 g
Protein42.2 g
Salt5.4 g
Potassium57.6 mg
Calcium18.2 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skär lök i tunna skivor. 

Skär paprika i 2 cm tunna skivor.

Skölj spenat.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, lök och paprika i 2–3 min, eller tills löken är genomskinlig.

Tillsätt tomat
4

Rör i sojasås, rökt paprikapulver och tomatpuré och stek i ytterligare 1 min, eller tills kött är genomstekt.

Under tiden, ansa och grovhacka sallad.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda sallad, rädisor, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde och kycklingbuljong.

Sjud i 2–3 min, tills tjocknat och genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med spenat och fläskgryta och servera med sallad.