Snabb, enkel och supergod är tre ord som beskriver vår krämiga fläskgryta som får smak av rökt paprikapulver och tomatpuré. Vi serverar den med kokt ris, färsk spenat och en fräsch sallad med rädisor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
300 g
Fläskkotlett hel
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Rökt paprikapulver
150 ml
Matlagningsgrädde
30 g
Spenat
25 ml
Sojasås
35 g
Tomatpuré
1 st
Lök
1 st
Paprika
37.5 g
Rädisor
100 g
Romansallad
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i 2 cm tunna skivor.
Skölj spenat.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, lök och paprika i 2–3 min, eller tills löken är genomskinlig.
Rör i sojasås, rökt paprikapulver och tomatpuré och stek i ytterligare 1 min, eller tills kött är genomstekt.
Under tiden, ansa och grovhacka sallad.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda sallad, rädisor, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde och kycklingbuljong.
Sjud i 2–3 min, tills tjocknat och genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med spenat och fläskgryta och servera med sallad.