HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Fläskgryta
topBanner
Krämig fläskgryta

Krämig fläskgryta

med kokt potatis och gurksallad

Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! Vi lagar en krämig persilje- och fläskfilégryta som kryddas med massor av vitlök, både färsk och i form av vår färdiga kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi serverar vår gryta med kokt potatis och en krispig gurksallad med kål.

Taggar:SnabbLättlagadBarnvänligUnder 650 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

250 g

Fläskkotlett, skivad

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

1 portionspåse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 2)

½ msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2636.4014 kJ
Energi (kcal)630.1151 kcal
Fett34.804 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater44.3126 g
varav socker9.5 g
Protein34.1285 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Tärna fläskytterfilé i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Överför kött till en skål och sätt åt sidan.

3

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök. Fräs vitlök medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills grädden börjar tjockna.

4

Grovhacka gurka. Blanda kålmix, lite olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör, och rör sen i gurka.

5

Tillsätt hälften av persiljan till såsen, krydda med salt* [1/4 tsk | 1⁄2 tsk], och blanda sen ner köttet

6

Lägg upp potatis och fläskgryta på tallrikar. Skeda över sås, garnera med persilja och servera med gurksallad