Skip to main content
Krämig fläskgryta

Krämig fläskgryta

med kokt potatis och gurksallad

Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! Vi lagar en krämig persilje- och fläskfilégryta som kryddas med massor av vitlök, både färsk och i form av vår färdiga kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi serverar vår gryta med kokt potatis och en krispig gurksallad med kål.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

250

Skivad fläskkotlett

4

Vitlöksflörter

150

Kålmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1

Bladpersilja

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)630 kcal
Energi (kJ)2636 kJ
Fett34.7 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater44.2 g
varav socker9.3 g
Protein34.1 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Stek kött
2

Tärna fläskytterfilé i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Överför kött till en skål och sätt åt sidan.

Förbered gryta
3

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök. Fräs vitlök medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills grädden börjar tjockna.

Gör gurksallad
4

Grovhacka gurka. Blanda kålmix, lite olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör, och rör sen i gurka.

Tillsätt persilja & kött
5

Tillsätt hälften av persiljan till såsen, krydda med salt* [1/4 tsk | 1⁄2 tsk], och blanda sen ner köttet

Servera
6

Lägg upp potatis och fläskgryta på tallrikar. Skeda över sås, garnera med persilja och servera med gurksallad