Krämig bacontortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde och bacon. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ost! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Tomat

1 st

Zucchini

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3721 kJ
Energi (kcal)889 kcal
Fett51.8 g
varav mättat28.1 g
Kolhydrater93.3 g
varav socker15.9 g
Protein50 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon och grönsaker
1

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon, tomat och zucchini i 4-5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini är mjuk. 

Tillsätt pasta
2

Sänk till medelvärme, tillsätt pasta till stekpannan, och stek i 1 min. 

Koka sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan.

Sjud tills såsen har tjocknad något och pastan är "al dente", 3-4 min.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost, chili och basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.