Skip to main content
Krämig bacontortelloni
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde och bacon. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ost! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, tärnad

2

Tomat

1

Zucchini

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller: Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla spår av: Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4

Kycklingbuljong

4

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

20

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1

Chiliflakes

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)799 kcal
Energi (kJ)3345 kJ
Fett40.5 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater72.3 g
varav socker16.1 g
Protein33.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon och grönsaker
1

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon, tomat och zucchini i 4-5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini är mjuk. 

Tillsätt pasta
2

Sänk till medelvärme, tillsätt pasta, och stek i 1 min. 

Koka sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Sjud tills såsen har tjocknad något och pastan är 'al dente', 3-4 min.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost, chili och basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.