Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
2 st
Tomat
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(InnehållerMjölk, Ägg, Gluten, VeteKan innehållaSenap, Soja)½ paket
Matlagningsgrädde
(InnehållerMjölk)4 g
Kycklingbuljong
4 g
Mamas Favorit
(InnehållerÄgg)20 g
Finriven ost
(InnehållerMjölk, Ägg)1 g
Chili flakes
1 portionspåse
Basilika
1 dl
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt bacon och stek i 4-5 min, eller tills gyllene.
Sätt åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.
Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (tillsätt olivolja vid behov).
Tillsätt tomat, zucchini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchinin mjuknat.
Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan, och stek i 1-2 min.
OBS: Pastan ska inte kokas innan den steks.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har
tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min.
Rör i hälften av baconen.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med resterande bacon och strö över chili flakes och basilikablad.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.