HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Bacontortelloni
topBanner
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:MjölkÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Tomat

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerMjölk, Ägg, Gluten, VeteKan innehållaSenap, Soja)

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 g

Chili flakes

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)735 kcal
Energi (kJ)3077 kJ
Fett34.62 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater70.16 g
varav socker14.6 g
Protein32.44 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt bacon och stek i 4-5 min, eller tills gyllene.

Sätt åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.

2

Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök. 

3

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (tillsätt olivolja vid behov).

Tillsätt tomat, zucchini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchinin mjuknat.

4

Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan, och stek i 1-2 min.

OBS: Pastan ska inte kokas innan den steks.

5

Sänk till medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har

tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min.
Rör i hälften av baconen. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med resterande bacon och strö över chili flakes och basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.