Krämig bacontortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, tärnad

2

Tomat

1

Zucchini

1

Vitlöksklyfta

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Chiliflakes

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 5)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)735 kcal
Energi (kJ)3077 kJ
Fett34.62 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater70.16 g
varav socker14.6 g
Protein32.44 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon
1

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt bacon och stek i 4-5 min, eller tills gyllene.

Sätt åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.

Förbered grönsaker
2

Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek tomat & zucchini
3

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (tillsätt olivolja vid behov).

Tillsätt tomat, zucchini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchinin mjuknat.

Tillsätt vitlök & pasta
4

Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan, och stek i 1-2 min.

OBS: Pastan ska inte kokas innan den steks.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har

tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min.
Rör i hälften av baconen. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med resterande bacon och strö över chili flakes och basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.