HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Bacontortelloni
topBanner
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:Snabb
Allergener:MjölkÄggGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Tomat

220 g

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerMjölk, Ägg, GlutenKan innehållaSoja)

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 g

Chili flakes

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)819 kcal
Energi (kJ)3426 kJ
Fett44 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater69.9 g
varav socker15 g
Protein32.85 g
Salt4.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta tills gyllene och krispig, 15-18 min.

2

Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek tomat och zucchini under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchinin mjuknat. Krydda med salt* och peppar*.

4

Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan och stek i 1-2 min.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min. Rör i hälften av baconen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande baconen och strö över chili flakes och basilikablad. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.