Krämig bacontortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacontortelloni

Krämig bacontortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Tomat

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Chili flakes

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)819 kcal
Energi (kJ)3426 kJ
Fett44 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater69.9 g
varav socker15 g
Protein32.9 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bacon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta tills gyllene och krispig, 15-18 min.

Förbered grönsaker
2

Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek tomat & zucchini
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek tomat och zucchini under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchini är mör. Krydda med salt* och peppar*.

Tillsätt vitlök & pasta
4

Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan och stek i 1-2 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min. Rör i hälften av baconen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande bacon, och strö över chili och basilikablad. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.