Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
2 st
Tomat
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Chili flakes
1 portionspåse
Basilika
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta tills gyllene och krispig, 15-18 min.
Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek tomat och zucchini under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchini är mör. Krydda med salt* och peppar*.
Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan och stek i 1-2 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min. Rör i hälften av baconen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande bacon, och strö över chili och basilikablad. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.