HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Rysk recept
Köttfärsgulasch

Köttfärsgulasch

med baharat och ciabatta

Ta en middagstur till Nordafrikas exotiska kryddrike med en inspirerande mellanlandning i Ungern. Vår köttfärsgulasch med zucchini har svettas i baharat innan den pryds med en majestätisk klick uppfriskande gräddfil och en ciabatta vid sin sida.

Allergener:sulfitermjölkglutensesam
Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Potatis

½ st

Zucchini

250 g

Nötfärs

2 g

Baharat kryddmix

25 g

Ketchup

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 burk

Krossade tomater

2 g

Kycklingbuljong

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten

g

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2519 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett20 g
varav mättat9 g
Kolhydrater64 g
varav socker28 g
Kostfiber7 g
Protein37 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka lök och vitlök.

Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stor kastrull på hög värme. Stek lök, vitlök, baharat och köttfärs i 4-5 min tills köttet har fått färg. Krydda med en nypa salt och peppar*.

3

Tillsätt potatis och zucchini och stek i ytterligare 5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Häll i ketchup, balsamvinäger, kycklingbuljong, krossade tomater och vatten* [2 dl | 4 dl].

Koka upp, sänk värmen och låt gulaschen sjuda i 15-20 min under lock. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Späd med mer vatten om såsen blir för tjock.

5

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Bre varje skiva med smör*.

Placera brödet på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4-5 min tills de blivit gyllene och krispiga.

6

Servera gulaschen i skålar tillsammans med en klick gräddfil och med brödskivor vid sidan av.

Smaklig måltid!