Skip to main content
Köttfärsbiff med salladsost

Köttfärsbiff med salladsost

potatisstomp, tomat- och pestosallad

4.2
(3 tn)

Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Det är med glädje vi de kommande veckorna presenterar läckra recept som du kan tillaga både under bar himmel och under köksfläkt, så du får full chans att njuta av vackert väder utan att behöva kompromissa med middagen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
cashewnötter
Nötter
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Grekisk salladsost

250 g

Nötfärs

500 g

Potatis

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Bifftomat

1 st

Basilika

60 g

Basilikapesto

(Innehåller: Sulfiter, cashewnötter, Nötter, Mjölk Kan innehålla spår av: Jordnötter)

½ st

Lök

1 st

Tomat, Grön

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

efter behov

Smör (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2798 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett37.1 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater50.1 g
varav socker6.3 g
Kostfiber6.7 g
Protein35.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.4 g
Potassium1178.8 mg
Calcium4.4 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatis i 20-25 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2P] i en bunke. Forma färs till 2 cm tjocka biffar - 1 st per person.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tomatsallad
4

Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Ringla över pesto, strö över rödlök [1 msk | 2 msk], och krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd salladen med ett par basilikablad och finhacka resten.

Laga potatismos
5

Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar* till ett grovt mos.

Servera
6

Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomat- och pestosalladen mellan era tallrikar.