Köttbullar i cajunkryddad tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i cajunkryddad tomatsås

Köttbullar i cajunkryddad tomatsås

med ost- och potatismos och rostad broccoli

Upptäck nya smakkombinationer med våra köttbullar i cajunkryddad tomatsås. I denna rätt ger vi de klassiska köttbullarna en god twist och serverar dem med ett krämigt potatismos för att skapa en matupplevelse som är perfekt för både stora och små middagsgäster.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 burk

Tomatpuré

500 g

Bakpotatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ tsk

Salt till köttbullar

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2690 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett25.2 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater72 g
varav socker17 g
Protein39.3 g
Salt7.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt, riven ost och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

Förbered köttbullar
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Ugnsstek köttbullar
3

Lägg över köttbullarna på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera broccoli på andra sidan.

Tillaga köttbullar och broccoli i ugnen i 12–14 min, eller tills köttbullar är brynta och genomstekta.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir trångt.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vitlök, tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, vatten, salt, socker, Ay Cajun-ba och en nypa peppar.

Sjud i 3–4 min, tills tjocknat.

Tillsätt köttbullar
5

Vänd ner färdiga köttbullar i såsen och sjud i ytterligare 2–3 min.

Servera
6

Lägg upp mos, broccoli och köttbullar på tallrikar.

Skeda resterande sås över köttbullar.