Upptäck nya smakkombinationer med våra köttbullar i cajunkryddad tomatsås. I denna rätt ger vi de klassiska köttbullarna en god twist och serverar dem med ett krämigt potatismos för att skapa en matupplevelse som är perfekt för både stora och små middagsgäster.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Broccoli
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 burk
Tomatpuré
500 g
Bakpotatis
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ tsk
Salt till köttbullar
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt, riven ost och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.
Lägg över köttbullarna på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera broccoli på andra sidan.
Tillaga köttbullar och broccoli i ugnen i 12–14 min, eller tills köttbullar är brynta och genomstekta.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir trångt.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vitlök, tomatpuré, krossade tomater, kycklingbuljong, vatten, salt, socker, Ay Cajun-ba och en nypa peppar.
Sjud i 3–4 min, tills tjocknat.
Vänd ner färdiga köttbullar i såsen och sjud i ytterligare 2–3 min.
Lägg upp mos, broccoli och köttbullar på tallrikar.
Skeda resterande sås över köttbullar.