topBanner
Köttbullar

Köttbullar

med pärlcouscous, grekisk salladsost och oregano

Ikväll lagar vi ljuvliga köfte som får en spännande twist av att färsen innehåller mexikanska kryddor och salladsost. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är pärlcouscous som kokas med buljong, morötter, spenat och oregano, och som sen blandas med grekisk salladsost.

Taggar:BarnvänligSnabbOne Pan
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kycklingbuljong

250 g

Nötfärs

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Lök

60 g

Spenat

5 g

Tex-Mex

1 st

Morot

1 påse

Oregano

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 1)

(Innehållerägg)

4 dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3335 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett29 g
varav mättat15 g
Kolhydrater80 g
varav socker20 g
Protein50 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Smula halva salladsosten i en stor skål. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, panko, ägg* [1 st | 2 st ], en nypa salt* och peppar*. Blanda färsen väl och rulla den till köttbullar - 4 per person.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 6-7 min på varje sida, tills genomstekta och utan inslag av rosa. Lägg över köttbullar på en tallrik och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka lök. Skär morot i 1 cm halvmånar. Plocka och finhacka oreganoblad. Skölj spenat, och finhacka en handfull spenat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan igen på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. Tillsätt oregano, pärlcouscous och morot. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock på låg värme i 10-12 min, rör då och då.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten, om vattnet absorberas för fort.

5

Tillsätt ohackad spenat till den färdiga pärlcouscousen. Rör om tills spenaten har mjuknat något. Blanda ner resten av salladsosten och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar till stekpannan och värm i 1-2 min.

6

Lägg upp pärlcouscous och toppa med köttbullar. Garnera med resterande hackad spenat.