Köttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar

Köttbullar

med pärlcouscous, grekisk salladsost och oregano

Ikväll lagar vi ljuvliga köfte som får en spännande twist av att färsen innehåller mexikanska kryddor och salladsost. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är pärlcouscous som kokas med buljong, morötter, spenat och oregano, och som sen blandas med grekisk salladsost.

Taggar:
One Pan
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Grekisk salladsost

4

Kycklingbuljong

250

Nötfärs

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Oregano

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5

Tex-Mex

1

Lök

1

Morot

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 1)

4

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)666 kcal
Energi (kJ)2786 kJ
Fett17.92 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater79.43 g
varav socker19.9 g
Protein42.31 g
Salt2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Forma färs
1

Smula halva salladsosten i en stor skål. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, panko, ägg* [1 st | 2 st ], en nypa salt* och peppar*. Blanda färsen väl och rulla den till köttbullar - 4 per person

Stek köttbullar
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 6-7 min på varje sida, tills genomstekta och utan inslag av rosa. Lägg över köttbullar på en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök. Skär morot i 1 cm halvmånar. Plocka och finhacka oreganoblad. Skölj spenat, och finhacka en handfull spenat.

Koka pärlcouscous
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan igen på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. Tillsätt oregano, pärlcouscous och morot. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock på låg värme i 10-12 min, rör då och då. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten, om vattnet absorberas för fort.

Värm köttbullar
5

Tillsätt ohackad spenat till den färdiga pärlcouscousen. Rör om tills spenaten har mjuknat något. Blanda ner resten av salladsosten och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar till stekpannan och värm i 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous och toppa med köttbullar. Garnera med resterande hackad spenat.