Superenkla och jättegoda recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. De här koreanska köttbullarna gör succé på vilken buffé som helst, med massor av smak från ingefära och vitlök. Vi gyllensteker dem och glaserar dem med vår egen koreanska BBQ-sås. Till sist toppar vi med srirachamajo, salladslök och sesamfrö, och så är det bara att invänta gästernas jubel...eller familjens!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Ingefärspasta
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Salladslök
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller: Soja, Sesam)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
225 g
Nötfärs
¼ tsk
Salt till köttbullar
1 st
Ägg till köttbullar
1 msk
Olja till stekning
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda nötfärs, panko, ingefärspasta, vitlök, ägg, hälften av salladslöken, salt och peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (10 st) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt koreansk BBQ-sås till köttbullarna och sjud i 1–2 min tills såsen har tjocknat och täcker köttbullarna.
Lägg upp köttbullarna på ett serveringsfat.
Ringla över srirachamajonnäs och strö över resterande salladslök och sesamfrön.