Skip to main content
Koreanska BBQ-köttbullar
Koreanska BBQ-köttbullar

Koreanska BBQ-köttbullar

Sharingrätt | med srirachamajonnäs

Superenkla och jättegoda recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. De här koreanska köttbullarna gör succé på vilken buffé som helst, med massor av smak från ingefära och vitlök. Vi gyllensteker dem och glaserar dem med vår egen koreanska BBQ-sås. Till sist toppar vi med srirachamajo, salladslök och sesamfrö, och så är det bara att invänta gästernas jubel...eller familjens!

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

10 g

Ingefärspasta

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Salladslök

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Soja, Sesam)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

225 g

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till köttbullar

1 st

Ägg till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2435 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett42 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater20.3 g
varav socker7.3 g
Protein30 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Blanda färs
1

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda nötfärs, panko, ingefärspasta, vitlök, ägg, hälften av salladslöken, salt och peppar i en stor skål. 

Stek köttbullar
2

Rulla färsen till köttbullar (10 st) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta. 

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sås
3

Tillsätt koreansk BBQ-sås till köttbullarna och sjud i 1–2 min tills såsen har tjocknat och täcker köttbullarna.

Servera
4

Lägg upp köttbullarna på ett serveringsfat.

Ringla över srirachamajonnäs och strö över resterande salladslök och sesamfrön.