Skip to main content
Karibiskinspirerade krispiga fisktacos
Karibiskinspirerade krispiga fisktacos

Karibiskinspirerade krispiga fisktacos

med majssalsa och kokos- och chilicrunch

Tacos är kanske den ultimata fredagsmaten – det går snabbt att svänga ihop efter en lång arbetsvecka, men är ändå lite extra lyxigt. Oavsett när du väljer att laga detta fantastiska recept garanterar vi att du inte blir besviken – här utlovar vi nämligen fisktacos med extra allt! Vi fyller varma tortillas med panerad kolja, majs- och avokadosalsa, kålsallad och krispig kokos- och chilicrunch med jordnötter och severar dem med tortillachips och cajunkryddad dippsås.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Ay Cajun-ba

8 st

Minitortillas

250 g

Kolja

150 g

Tortillachips

1 st

Lime

25 g

Pankoströbröd

4 g

Panamat

1 st

Avokado

75 ml

Crème fraiche

40 g

Saltade jordnötter

150 g

Strimlad salladsmix

1 burk

Majs

15 g

Riven kokos

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till salsa

½ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till crunch

2 msk

Olja till crunch

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)7312 kJ
Energi (kcal)1748 kcal
Fett99.2 g
varav mättat24.9 g
Kolhydrater145 g
varav socker12.5 g
Kostfiber18.3 g
Protein56.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.8 g

Instruktioner

Gör salsa
1

Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i 1 cm stora bitar.

Häll av majs.

Grovhacka persilja.

Blanda avokado, majs, persilja, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Gör kokos- och chilicrunch
2

Blanda salladsmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Grovhacka jordnötter.

Blanda riven kokos, jordnötter, chiliflakes, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera fisk
3

Skär fisk på längden i 4 lika stora bitar på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje djup tallrik.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda dippsås
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Skär lime i klyftor.

Blanda crème fraiche, en skvätt limesaft, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp salsa, sallad, tortillachips och dippsås i skålar och ställ fram allt på bordet.

Fyll tortillas med sallad, salsa, fisk och kokos- och chilicrunch.

Pressa över saft från resterande limeklyftor.

Doppa tortillachips i dippsås eller ringla över tacos.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image