
Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad japansk vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ingefärsris och vegofärs bildar basen i bowlen som även innehåller morot, vitlök och pak choi. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med gurka med rostade sesamfrön, och asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
½
Ingefära
150
Jasminris
1
Morot
1
Pak choi
1
Gurka
1
Vitlöksklyfta
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Soja, Sesam, Sulfiter, Vete)
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Soja, Sesam, Vete, Ägg, Senap)
½
Olivolja (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)

Riv oskalad ingefära [½ st, 2P].
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär gurka i halvmånar och lägg dem i en medelstor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka pak choi.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 3-4 min, tills gyllene.
Lägg över sesamfrön till skålen med gurka. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4-5 min, tills lättbrynt.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Tillsätt morot, vitlök och pak choi till stekpannan. Stek i 2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.
Tillsätt asiatisk woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs och grönsaker.
Servera med gurka och asiatisk majonnäs.