Skip to main content
Japansk vegofärs-bowl
Japansk vegofärs-bowl

Japansk vegofärs-bowl

med ingefärsris och asiatisk majonnäs

4.0
(457)

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad japansk vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ingefärsris och vegofärs bildar basen i bowlen som även innehåller morot, vitlök och pak choi. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med gurka med rostade sesamfrön, och asiatisk majonnäs.

Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Sesam
Sulfiter
Vete
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

½

Ingefära

150

Jasminris

1

Morot

1

Pak choi

1

Gurka

1

Vitlöksklyfta

10

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Soja, Sesam, Sulfiter, Vete)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Soja, Sesam, Vete, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3013 kJ
Fett31.8 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater81.7 g
varav socker17 g
Protein23.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära [½ st, 2P]. 

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 30 sek, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i halvmånar och lägg dem i en medelstor skål. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi. 

Rosta sesamfrön
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 3-4 min, tills gyllene.

Lägg över sesamfrön till skålen med gurka. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 4-5 min, tills lättbrynt.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt morot, vitlök och pak choi till stekpannan. Stek i 2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.

Tillsätt asiatisk woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegofärs och grönsaker. 

Servera med gurka och asiatisk majonnäs.