HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Italienska bakade bönor i tomatsås

Italienska bakade bönor i tomatsås

toppade med parmesan- och örtciabatta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitersellerimjölkgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Oregano

1 påse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

¼ paket

Chili flakes

1 burk

Krossade tomater

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Spenat

½ st

Ciabatta

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker

100 ml

Vatten

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2100 kJ
Energi (kcal)502 kcal
Fett14 g
varav mättat8 g
Kolhydrater63 g
varav socker24 g
Kostfiber17 g
Protein24 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot.

Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad (kasta stjälken). Häll av och skölj kidneybönor i en sil.

Riv parmesan och finhacka persiljeblad (kasta stjälken). Sätt åt sidan.

VIKTIGT: Tänk på att två personer endast använder halva påsen med oregano!

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor djup stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning tills de har mjuknat, 5-6 min.

Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chiliflakes (krydda med chiliflakes efter smak). Fräs tills doftande, ca 1 min.

Häll i krossade tomater. Krydda med salt och peppar. Värm upp under omrörning, tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt spenat
Tillsätt spenat
3

Rör i kidneybönor, socker, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan.

Tillsätt spenat och smör. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Blanda örtciabatta
Blanda örtciabatta
4

Bryt ciabattan i mindre bitar.

Blanda ciabatta, parmesan, persilja och en generös skvätt olja ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Gratinera grönsaker
Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta.

Gratinera på översta hyllan i ugnen tills brödet är krispigt och gyllenbrunt, 5-10 min.

Servera
Servera
6

Lägg upp bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!

Smaklig måltid!