HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Bakade bönor Italian Style

Bakade bönor Italian Style

med tomatsås, parmesan- och örtciabatta

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitersellerimjölkglutensesam
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Oregano

1 påse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

1 burk

Chili flakes

1 tsk

Krossade tomater

4 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

100 ml

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Spenat

1 st

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

15 ml

Socker

1 påse

Vatten

½ st

Smör

(Innehållermjölk)

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2063 kJ
Energi (kcal)493 kcal
Fett15 g
varav mättat8 g
Kolhydrater60 g
varav socker21 g
Kostfiber15 g
Protein23 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot. 

Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers] och kasta stjälken. Skölj kidneybönor i en sil. 

Riv pecorino. Finhacka persiljeblad och kasta stjälken

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. 

Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes (stark!). Fräs tills doftande, ca 1 min. 

Häll i krossade tomater. Krydda med salt och peppar. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten (se ingredienslistan) i stekpannan. 

Tillsätt spenat och smör. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt och peppar*.

Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt ciabattan [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. 

Blanda ciabatta, pecorino, persilja och en generös skvätt olivolja ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta. 

Gratinera på översta hyllan i ugnen tills brödet är krispigt och gyllenbrunt, 5-10 min.

6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!

Smaklig måltid!