Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med kyckling, rucola, mozzarella och tomat som huvudingredienser svänger du snabbt ihop en god sallad med inspiration från Italien – perfekt till lunchen. Vi smaksätter med pesto och ringlar över balsamicoglaze för extra smak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
1 paket
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Tomat
70 g
Rucola
60 g
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
¼ tsk
Salt till kött
2 tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.
Sjud på medelvärme i 1–2 min, tills tjocknat.
Häll av mozzarella och riv den i mindre bitar.
Grovhacka tomat.
Skölj rucola.
Lägg den färdiga kycklingen i en stor skål. Använd 2 gafflar för att riva isär kycklingen så fint du kan. Blanda kyckling med pesto.
Vänd ner rucola, salt och en nypa peppar i skålen.
Lägg upp kycklingsallad i skålar och toppa med tomat, mozzarella och balsamicoglaze.