Italiensk kyckling- och mozzarellasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kyckling- och mozzarellasallad

Italiensk kyckling- och mozzarellasallad

2 portioner | med balsamicoglaze

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med kyckling, rucola, mozzarella och tomat som huvudingredienser svänger du snabbt ihop en god sallad med inspiration från Italien – perfekt till lunchen. Vi smaksätter med pesto och ringlar över balsamicoglaze för extra smak.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

1 paket

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Tomat

70 g

Rucola

60 g

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2 tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2061 kJ
Energi (kcal)492 kcal
Fett27.3 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater12.1 g
varav socker8.1 g
Protein48 g
Salt3 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör balsamicoglaze
2

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.

Sjud på medelvärme i 1–2 min, tills tjocknat.

Blanda sallad
3

Häll av mozzarella och riv den i mindre bitar.

Grovhacka tomat.

Skölj rucola.

Lägg den färdiga kycklingen i en stor skål. Använd 2 gafflar för att riva isär kycklingen så fint du kan. Blanda kyckling med pesto.

Vänd ner rucola, salt och en nypa peppar i skålen.

Servera
4

Lägg upp kycklingsallad i skålar och toppa med tomat, mozzarella och balsamicoglaze.