Skip to main content
Ingefärsnudlar och nötcrunch med extra strimlad kyckling
Ingefärsnudlar och nötcrunch med extra strimlad kyckling

Ingefärsnudlar och nötcrunch med extra strimlad kyckling

med umamisvamp och broccoli

Nudlar är perfekt när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med den goda smaken! Denna vegetariska rätt som du svänger ihop på under en halvtimme är fullproppad med härliga ingredienser och konsistenser. Vi vänder nudlar, broccoli och svamp i en sataysås och toppar med cashewnötter, salladslök, chili och sesamfrön, och så är middagen serverad!

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Chili

10 g

Sriracha

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

10 g

Ingefärspasta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

250 g

Broccoli

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

200 g

Champinjoner

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till sås

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

1 dl

Sparat nudelvatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3170 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett24 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater72.7 g
varav socker14.3 g
Protein59 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Blanda sås
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka jordnötter.

Blanda ingefärspasta, vitlök, sriracha, sojasås, sataysås, ketchup, vitvinsvinäger och jordnötter i en medelstor skål.

TIPS: 1) Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skär svamp i tunna skivor.

Stek svamp och kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med salt i 3–4 min, eller tills brynt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka nudlar och broccoli
4

Koka broccoli och nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av vattnet.

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt nudlar, kyckling, broccoli, soja-sataysås och sparat nudelvatten till pannan med svamp.

Vänd runt tills allt är täckt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med salladslök, sesamfrön, färsk chili och cashewnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.