Skip to main content
Honungsstekt halloumi
Honungsstekt halloumi

Honungsstekt halloumi

med mild tzatziki och oreganokryddade pommes

Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och halloumi stekt i honung och citrusfrukt är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

1 st

Citrusfrukt

125 g

Körsbärstomater

½ st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

½ g

Torkad oregano

(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till tomat

Näringsvärden

Energi (kJ)2740 kJ
Energi (kcal)655 kcal
Fett31.1 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater64.2 g
varav socker17.4 g
Protein29.7 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills de spricker.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv hälften av gurkan och skär resten i tunna skivor.

Förbered halloumi
3

Skär halloumi i 1 cm tjocka skivor (2 skivor per person).

Förbered sallad & tzatziki
4

Skär citrusfrukt i klyftor.

Skölj salladsmix.

Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix och en skvätt citrusfruktsaft i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan i en ren handduk.

Blanda riven gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek halloumi
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Sänk till medelvärme och ringla över honung när det återstår 1 min av halloumins tillagningstid.

Vänd skivorna så de täcks.

Servera
6

Lägg upp oreganopommes, halloumi och tomatsallad på tallrikar.

Servera med en klick tzatziki.