HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumitaco
topBanner
Halloumitaco

Halloumitaco

med rödbetsrelish och citronaioli

Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Halloumi står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkäggsenapgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

2 st

Rödbeta

½ st

Citron

1 st

Tomat

1 st

Gurka

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

75 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker

1 msk

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)937 kcal
Energi (kJ)3922 kJ
Fett45.77 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater85.24 g
varav socker24.7 g
Protein36.99 g
Salt4.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär halloumi i stavar - ca 5 stycken per person. Skiva rödlök tunt. Riv oskalad rödbeta. TIPS: Använd livsmedelsvänliga handskar om du vill undgå fläckar på händerna.

2

Blötlägg halloumistrimlorna i en bunke med kallt vatten i ca 5 min för att dra ur sältan.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt rödbetsriv, balsamvinäger och socker*. Fräs i 2-3 min, eller tills rödbetsrivet mjuknat. Tillsätt vatten*, rör om då och då, och låt reducera i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över i en skål.

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka tomat. Skiva gurka. Blanda aioli med citronzest och en skvätt citronjuice i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Dutta halloumibitarna torra med hushållspapper. Stek halloumin i 3-4 min på varje sida tills bitarna är gyllene. Värm under tiden tortillas i micron i 10 s, i en smörgåsgrill, ugnen eller i en torr stekpanna.

6

Duka bordet och ställ fram alla ingredienser i skålar. Bre varje tortilla med citronaioli och toppa med gurka, tomat, halloumi, salladsmix och rödbetsrelish. Servera med citronklyftor vid sidan av.