topBanner
Halloumitaco

Halloumitaco

med rödbetsrelish och citronaioli

Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Halloumi står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfiteräggsenapgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

2 st

Rödbeta

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ st

Citron

1 st

Tomat

1 st

Gurka

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker*

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4023 kJ
Energi (kcal)962 kcal
Fett46 g
varav mättat16 g
Kolhydrater93 g
varav socker32 g
Protein34 g
Salt4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skär halloumi i stavar - ca 5 stycken per person.Skiva rödlök tunt.Riv oskalad rödbeta.TIPS: Använd livsmedelsvänliga handskar om du vill undgå fläckar på händerna.

2

Blötlägg halloumistrimlorna i en bunke med kallt vatten i ca 5 min för att dra ur sältan.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min.Tillsätt rödbetsriv, balsamvinäger och socker.Fräs i 2-3 min, eller tills rödbetsrivet mjuknat.Tillsätt vatten, rör om då och då, och låt reducera i 5-6 min. Krydda med en nypa salt och peppar* och för sedan över i en skål.

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.Grovhacka tomat.Skiva gurka.Blanda aioli med citronzest och en skvätt citronjuice i en skål.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme.Dutta halloumibitarna torra med hushållspapper.Stek halloumin i 3-4 min på varje sida tills bitarna är gyllene.Värm under tiden tortillas i micron i 10 s, i en smörgåsgrill, ugnen eller i en torr stekpanna.

6

Duka bordet och ställ fram alla ingredienser i skålar.Bre varje tortilla med citronaioli och toppa med gurka, tomat, halloumi, salladsmix och rödbetsrelish.Servera med citronklyftor vid sidan av.