Halloumitaco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumitaco

Halloumitaco

med rödbetsrelish och citronaioli

Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Halloumi står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

200

Halloumi

1

Rödlök

2

Rödbeta

½

Citron

1

Tomat

1

Gurka

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2

Socker

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)937 kcal
Energi (kJ)3922 kJ
Fett45.77 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater85.24 g
varav socker24.7 g
Protein36.99 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skär halloumi i stavar - ca 5 stycken per person. Skiva rödlök tunt. Riv oskalad rödbeta. TIPS: Använd livsmedelsvänliga handskar om du vill undgå fläckar på händerna.

Blötlägg halloumi
2

Blötlägg halloumistrimlorna i en bunke med kallt vatten i ca 5 min för att dra ur sältan.

Förbered relish
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt rödbetsriv, balsamvinäger och socker*. Fräs i 2-3 min, eller tills rödbetsrivet mjuknat. Tillsätt vatten*, rör om då och då, och låt reducera i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över i en skål.

Blanda citronaioli
4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka tomat. Skiva gurka. Blanda aioli med citronzest och en skvätt citronjuice i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek halloumi
5

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Dutta halloumibitarna torra med hushållspapper. Stek halloumin i 3-4 min på varje sida tills bitarna är gyllene. Värm under tiden tortillas i micron i 10 s, i en smörgåsgrill, ugnen eller i en torr stekpanna.

Servera
6

Duka bordet och ställ fram alla ingredienser i skålar. Bre varje tortilla med citronaioli och toppa med gurka, tomat, halloumi, salladsmix och rödbetsrelish. Servera med citronklyftor vid sidan av.