Veckans tacorecept är en spännande nytolkning med fantastiska smaker! Halloumi står i fokus, och utöver klassiska grönsaker fyller du dina varma tortillas med smarrig citronaioli och en mumsig rödbetsrelish som både mättar och gifter sig finfint smakmässigt. Välkomponerat, busenkelt och underbart gott.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
200
Halloumi
1
Rödlök
2
Rödbeta
½
Citron
1
Tomat
1
Gurka
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Salladsmix
2
Socker
1
Vatten
Skär halloumi i stavar - ca 5 stycken per person. Skiva rödlök tunt. Riv oskalad rödbeta. TIPS: Använd livsmedelsvänliga handskar om du vill undgå fläckar på händerna.
Blötlägg halloumistrimlorna i en bunke med kallt vatten i ca 5 min för att dra ur sältan.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt rödbetsriv, balsamvinäger och socker*. Fräs i 2-3 min, eller tills rödbetsrivet mjuknat. Tillsätt vatten*, rör om då och då, och låt reducera i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för sedan över i en skål.
Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka tomat. Skiva gurka. Blanda aioli med citronzest och en skvätt citronjuice i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Dutta halloumibitarna torra med hushållspapper. Stek halloumin i 3-4 min på varje sida tills bitarna är gyllene. Värm under tiden tortillas i micron i 10 s, i en smörgåsgrill, ugnen eller i en torr stekpanna.
Duka bordet och ställ fram alla ingredienser i skålar. Bre varje tortilla med citronaioli och toppa med gurka, tomat, halloumi, salladsmix och rödbetsrelish. Servera med citronklyftor vid sidan av.