HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumifritters
topBanner
Halloumifritters

Halloumifritters

med ugnsbakad sötpotatis och koriander

Dessa små läckra halloumifritters är ett perfekt giftermål mellan smaker och enkel matlagningsteknik. Serverade med perfekt ugnsrostade sötpotatisbitar och frisk sallad ges rätten en underbar balans mellan sött, surt, salt och beskt. Låt kvällens middag bli ett smakäventyr!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Mjöl

1 st

Koriander

1 st

Sötpotatis

1 msk

Salladslök

Vitlöksklyfta

Morot

Zucchini

Halloumi

(Innehållermjölk)

Lime

Tomat

Salladsmix

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)281.425 kcal
Energi (kJ)1177.4822 kJ
Fett21.955 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater4.735 g
varav socker2.3 g
Protein14.775 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så sötpotatisbitarna täcks och rosta i ugnen i 20-25 min tills de är mjuka. Ställ åt sidan så att de svalnar.

2

Skiva salladslök tunt. Finhacka koriander och vitlök. Riv morot. Riv zucchini och pressa ur all vätska. Riv halloumi [1/2 paket, 2 pers]. Riv limezest så du får en generös nypa och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda salladslök, koriander, vitlök, morot, zucchini, halloumi, limezest, vetemjöl och ägg* i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om väl. TIPS: Om smeten är för blöt och inte håller formen, kan du blanda i lite mer mjöl.

4

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. När oljan är varm, klicka ner smeten och platta till den med en stekspade. Det bör bli 4 fritters per person. Stek tills de är gyllene, 5-6 min på varje sida (vänd dem bara en gång, de måste få tid att sätta sig). När de är klara, lägg dem på en tallrik täckt med hushållspapper. 

5

Skär tomat i 2 cm stora bitar. Blanda tomatbitar, salladsmix, olivolja* och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en salladsskål. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers] med en liten skvätt limejuice och en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela sötpotatis och halloumifritters mellan era tallrikar. Ringla över gräddfilssåsen och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.