HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGul Kycklingcurry
topBanner
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med jasminris och stekta grönsaker

Låt oss fresta med en snabblagad currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och vitlök som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:SnabbBarnvänligStarkGlutenfriMjölkfri
Allergener:Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Paprika

20 g

Gul currypasta

(InnehållerSenap)

200 ml

Kokosmjölk

1 g

Chili flakes

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrongräs

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)771 kcal
Energi (kJ)3225 kJ
Fett31.66 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater77.66 g
varav socker12.8 g
Protein43.65 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Medan kycklingen tillagas, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander. Banka längsmed citrongräs med med en träsked - det frigöra eteriska oljor.

4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, tills mjuka. Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs [1/2 st, 2P] och koka i 1 min, eller tills väldoftande. TIPS: Citrongräset plockas bort innan servering.

5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling till stekpannan. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med en generös skvätt limejuice, chili flakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Ta upp citrongräs och släng.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Pressa eventuellt över juice från resterande limeklyftor.