topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med jasminris och stekta grönsaker

Låt oss fresta med en snabblagad currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och vitlök som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Stark
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Lime

1

Koriander

150

Jasminris

1

Morot

1

Paprika

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200

Kokosmjölk

1

Chiliflakes

300

Strimlad kycklingbröstfilé

1

Vitlöksklyfta

1

Citrongräs

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)771 kcal
Energi (kJ)3225 kJ
Fett31.66 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater77.66 g
varav socker12.8 g
Protein43.65 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Medan kycklingen tillagas, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander. Banka längsmed citrongräs med med en träsked - det frigöra eteriska oljor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, tills mjuka. Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs [1/2 st, 2P] och koka i 1 min, eller tills väldoftande. TIPS: Citrongräset plockas bort innan servering.

Koka kycklingcurry
5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling till stekpannan. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med en generös skvätt limejuice, chili flakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Ta upp citrongräs och släng.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Pressa eventuellt över juice från resterande limeklyftor.