Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Krossade tomater
50 g
Rucola
2 g
Baharat kryddmix
500 g
Potatis
2 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Aubergine
1 g
Torkad timjan
1 g
Torkad oregano
g
Oregano
g
shredded-präst-cheese-name
⅓ msk
Olivolja
Koka upp vatten i vattenkokaren. Sätt ugnen på 200°C grillfunktion. Halvera paprika, skär bort frön och dela i 2x2 cm stora bitar. Skala och dela rödlök i klyftor. Ansa courgette och dela på längden. Skär halvorna i 2 cm breda skivor. Ansa och dela aubergine på längden. Tärna halvorna i 2x2 cm stora bitar.
Lägg grönsakerna på en stor bakplåt eller en stor ugnsform. Tillsätt en skvätt olja*, timjan, oregano, och baharat kryddmix. Krydda med salt* och peppar*, och blanda ordentligt. Grilla grönsakerna tills de är gyllenbruna och mjuka, ca 25-30 min. Vänd grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.
Tärna potatisen i 2 cm stora bitar (valfritt att skala). Lägg i bitarna i kastrullen, täck med vattnet från vattenkokaren och koka upp. Sänk värmen och låt potatisen sjuda ca 12-15 min. Häll av i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa potatisen tillsammans med smör* (om du har hemma) tills det blir ett jämnt mos. Krydda med salt* och peppar*. Täck med lock för att hålla värmen.
Lägg över grönsakerna från bakplåten i en ugnsform (vi använder 20x26 cm form för två personer) när de är färdiggrillade. Häll i en burk med krossade tomater i ugnsformen och rör om. Ändra ugnsfunktionen från grill till över- och undervärme.
Täck grönsakerna med ett jämnt lager av potatismos. Strö den rivna prästosten jämnt över gratängen och baka i ugnen tills ytan är gyllenbrun. Blanda rucola med olivolja*, salt* och peppar* i en skål.
Servera grönsaksgratängen i stora skålar med rucola vid sidan.