Skip to main content
Grönsaksgratäng

Grönsaksgratäng

med potatistäcke och rucola

Null

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Vegetarisk
Max 50g kolhydrater

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Krossade tomater

50 g

Rucola

2 g

Baharat kryddmix

500 g

Potatis

2 st

Röd paprika

1 st

Rödlök

1 st

Zucchini

1 st

Aubergine

1 g

Torkad timjan

1 g

Torkad oregano

g

Oregano

g

shredded-präst-cheese-name

Ingår inte i din leverans

⅓ msk

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kJ)106 kJ
Energi (kcal)25 kcal
Fett2.6 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater0.4 g
varav socker0.2 g
Kostfiber0.3 g
Protein0.1 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten i vattenkokaren. Sätt ugnen på 200°C grillfunktion. Halvera paprika, skär bort frön och dela i 2x2 cm stora bitar. Skala och dela rödlök i klyftor. Ansa courgette och dela på längden. Skär halvorna i 2 cm breda skivor. Ansa och dela aubergine på längden. Tärna halvorna i 2x2 cm stora bitar. 

2

Lägg grönsakerna på en stor bakplåt eller en stor ugnsform. Tillsätt en skvätt olja*, timjan, oregano, och baharat kryddmix. Krydda med salt* och peppar*, och blanda ordentligt. Grilla grönsakerna tills de är gyllenbruna och mjuka, ca 25-30 min. Vänd grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.

3

Tärna potatisen i 2 cm stora bitar (valfritt att skala). Lägg i bitarna i kastrullen, täck med vattnet från vattenkokaren och koka upp. Sänk värmen och låt potatisen sjuda ca 12-15 min. Häll av i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa potatisen tillsammans med smör* (om du har hemma) tills det blir ett jämnt mos. Krydda med salt* och peppar*. Täck med lock för att hålla värmen.

4

Lägg över grönsakerna från bakplåten i en ugnsform (vi använder 20x26 cm form för två personer) när de är färdiggrillade. Häll i en burk med krossade tomater i ugnsformen och rör om.  Ändra ugnsfunktionen från grill till över- och undervärme.

5

Täck grönsakerna med ett jämnt lager av potatismos. Strö den rivna prästosten jämnt över gratängen och baka i ugnen tills ytan är gyllenbrun. Blanda rucola med olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

6

Servera grönsaksgratängen i stora skålar med rucola vid sidan.