Gratinerade kidneybönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med tomatsås och vitlöksbröd

Gratinerade kidneybönor blir underbart krämiga med en krispig yta av mozzarella och riven hårdost. En fantastisk tillbehör är ljuvliga vitlöksbröd, som får ett extra twist av vacker grön persilja!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Lök

1

Paprika

3

Vitlöksklyfta

1

Oregano

1

Kruspersilja

1

Morot

1

Kidneybönor

20

Finriven ost

1

Chiliflakes

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Krossade tomater

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

1

Socker (steg 3)

2

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2740 kJ
Fett27.99 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater65.9 g
varav socker25.9 g
Protein23.13 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret så det blir rumstempererat.Skiva lök tunt. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka vitlök och persiljeblad. Plocka av oreganoblad [1/2 stjälk, 2P]. Riv morot (oskalad). Skölj kidneybönor och spenat.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min, tills mjuka. Tillsätt oreganoblad, Mamas favorit, en nypa chili och hälften av vitlöken. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och koka upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt kidneybönor
3

Rör i kidneybönor, socker* [1 tsk | 2 tsk] och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat, persilja (spara en nypa till vitlöksbröden) och smör* [1 msk | 2 msk]. Rör om tills spenaten har mjuknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Rosta vitlöksbröd
4

Blanda resterande vitlök, smör* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Dela baguette på längden och halvera. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Bre på vitlökssmör, och strö över resterande persilja. Rosta i ugnen i 6-8 min, tills krispigt.

Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en medelstor ugnsform.Strö över mozzarella och riven hårdost. Gratinera överst i ugnen i 8-10 min, eller tills osten har smält och är gyllene.

Servera
6

Lägg upp gratinerade bönor på tallrikar och servera vitlöksbröd vid sidan av.