topBanner
Gratinerade kidneybönor

Gratinerade kidneybönor

med tomatsås och vitlöksbröd

Gratinerade kidneybönor blir underbart krämiga med en krispig yta av mozzarella och riven hårdost. En fantastisk tillbehör är ljuvliga vitlöksbröd, som får ett extra twist av vacker grön persilja!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

3 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Oregano

1 påse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 g

Chili flakes

60 g

Spenat

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 paket

Krossade tomater

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

1 tsk

Socker* (steg 3)

2 msk

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2864 kJ
Energi (kcal)685 kcal
Fett31 g
varav mättat18 g
Kolhydrater66 g
varav socker25 g
Protein26 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Ugnsform
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret så det blir rumstempererat.Skiva lök tunt. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka vitlök och persiljeblad. Plocka av oreganoblad [1/2 stjälk, 2P]. Riv morot (oskalad). Skölj kidneybönor och spenat.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min, tills mjuka. Tillsätt oreganoblad, Mamas favorit, en nypa chili och hälften av vitlöken. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och koka upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker* [1 tsk | 2 tsk] och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat, persilja (spara en nypa till vitlöksbröden) och smör* [1 msk | 2 msk]. Rör om tills spenaten har mjuknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Blanda resterande vitlök, smör* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Dela baguette på längden och halvera. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Bre på vitlökssmör, och strö över resterande persilja. Rosta i ugnen i 6-8 min, tills krispigt.

5

Häll bönblandningen i en medelstor ugnsform.Strö över mozzarella och riven hårdost. Gratinera överst i ugnen i 8-10 min, eller tills osten har smält och är gyllene.

6

Lägg upp gratinerade bönor på tallrikar och servera vitlöksbröd vid sidan av.