Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med detta enkla, men ytterst tilltalande recept på glaserat fläskkött med spröd nudelsallad. Vi steker fläskkött til perfektion, och glaserar det sen med asiatisk woksås. Den spröda nudelsalladen innehåller varma nudlar blandade med stekt kål, morot och ingefära.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Ingefära
1 st
Morot
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
150 g
Förskuren spetskål
75 g
Rödkål, förskuren
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300 g
Fläskkotlett hel
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
½ msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Riv morot. Skär kött i 3 cm strimlor. TIPS: Använd en separat skärbräda till rått kött.
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka nudlar i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet, skölj nudlarna i kallt vatten*, och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek spetskål, rödkål, morot, ingefära och en nypa salt* i 2-3 min, tills de börjar mjukna.
Rör ner grönsaker och sojasås i kastrullen med nudlar, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kött med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i 3-4 min, eller tills genomstekt. Ta av stekpannan från värme och rör i asiatisk woksås [½ paket, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk].
Lägg upp nudelsallad i skålar. Toppa med kött och skeda över resterande sås från stekpannan. Garnera med sesamfrön.