Aji verde är en kryddig peruviansk sås med jalapeno, koriander och majonnäs. Med sin vackra gröna färg och goda smak blir den ett fint komplement till den stekta fläskytterfilén och det cajunkryddade riset i kvällens middag. En snabb kålsallad med zucchini blir ett gott grönt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 ml
Sojasås
1 st
Zucchini
1 st
Koriander
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Långkornigt vitt ris
25 g
Majonnäs
4 g
Panamat
300 g
Fläskytterfilé
75 g
Yoghurt
4 g
Ay Cajun-ba
1 st
Jalapeno
1 msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Socker till sås
2 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs Ay Cajun-ba i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.
Finhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: Hacka råvarorna så fint som möjligt.
Blanda majonnäs, yoghurt, jalapeno, koriander, vitlök och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skäbräda och krydda med en nypa salt och peppar och Panamat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Sänk till medelvärme och rör ner sojasås, socker och vatten. Sjud i ytterligare 1 min och ta sen av pannan från värme.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Blanda zucchini, salladsmix, olivolja och salt i en medelstor skål.
Fluffa upp ris med en gaffel och lägg upp det i djupa tallrikar.
Toppa med kött och sallad och ringla över aji verde.