Skip to main content
Stekt fläskytterfilé och aji verde
Stekt fläskytterfilé och aji verde

Stekt fläskytterfilé och aji verde

med cajunris och krispig kålsallad

Aji verde är en kryddig peruviansk sås med jalapeno, koriander och majonnäs. Med sin vackra gröna färg och goda smak blir den ett fint komplement till den stekta fläskytterfilén och det cajunkryddade riset i kvällens middag. En snabb kålsallad med zucchini blir ett gott grönt tillbehör.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Senf
Egg
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

1 st

Zucchini

1 st

Koriander

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Långkornigt vitt ris

25 g

Majonnäs

4 g

Panamat

300 g

Fläskytterfilé

75 g

Yoghurt

4 g

Ay Cajun-ba

1 st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Socker till sås

2 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3507 kJ
Energi (kcal)838 kcal
Fett41.6 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker6.6 g
Kostfiber5.7 g
Protein40.5 g
Salt4.4 g
Potassium44 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs Ay Cajun-ba i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Finhacka koriander.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Hacka råvarorna så fint som möjligt.

Blanda aji verde
3

Blanda majonnäs, yoghurt, jalapeno, koriander, vitlök och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kött
4

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skäbräda och krydda med en nypa salt och peppar och Panamat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. 

Sänk till medelvärme och rör ner sojasås, socker och vatten. Sjud i ytterligare 1 min och ta sen av pannan från värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Blanda zucchini, salladsmix, olivolja och salt i en medelstor skål.

Servera
6

Fluffa upp ris med en gaffel och lägg upp det i djupa tallrikar.

Toppa med kött och sallad och ringla över aji verde.