
Unna dig en härlig kulinarisk upplevelse med vår fläskytterfilé i en krämig gruyèresås. Kvällens rätt bjuder också på ett lent vitlöksdoftande potatismos med rotselleri och en sallad på päron och morot och uppskattas garanterat av alla middagsgäster.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Morot
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
4 g
Buljong
2 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
100 g
Romansallad
1 st
Päron
¼ tsk
Salt till kött
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, rotselleri och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Ansa och grovhacka sallad.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda sallad, päron, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt smör och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, buljong, gruyère och en nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Skär kött i 1 cm tjocka skivor.

Lägg upp kött, mos och sallad på tallrikar.
Skeda sås över kött.