Fläskytterfilé i gräddsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé i gräddsås

Fläskytterfilé i gräddsås

med kokt potatis och frisk äppelsallad

I kväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det rostas i ugnen kryddad med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Ett både sött och syrligt tillbehör är en ljuvlig äppelsallad med valnötter. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med kokt potatis, och en underbart krämig basilikagräddsås.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Nötter
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskytterfilé

400 g

Småpotatis

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2684 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett32.4 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater48.6 g
varav socker14.9 g
Protein39.5 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten. Koka i 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.  

Tillaga kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt.

Bryn kött i 2 min per sida, och lägg sedan över det på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12-15 min.

Väl färdigt, ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka basilika.

Skär äpple i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Blanda sallad
4

Blanda salladsmix, äpple, honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Koka sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Torka ur stekpannan och hetta sedan upp olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i stekpannan på medelvärme.

Fräs vitlök i 1-2 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika. Koka tills uppvärmd, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.

Ringla över basilikagräddsås.

Garnera salladen med valnötter.